fbpx
 
Dumitru Oprea: „UE și NATO, siguranța României în fața tăvălugului PSD-ALDE“

Dumitru Oprea: „UE și NATO, siguranța României în fața tăvălugului PSD-ALDE“


Deputatul PNL Dumitru Oprea afirmă, într-o declarație de presă, că toate calculele cinice ale șefilor PSD-ALDE se vor prăbuși în fața unui adevăr evident: „România, ca membră NATO și UE, și-a luat o serie de angajamente pe care nu poate să le încalce.

Garantarea independenței justiției a fost o piatră de temelie a tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană“. Parlamentarul ieşean consideră că apartenența la UE și NATO reprezintă plasa de siguranță pentru democratizarea completă a României.

„Mare trebuie să fi fost mirarea luptătorilor împotriva «statului paralel» când 12 ambasade ale statelor partenere au adresat o scrisoare prin care își exprimă îngrijorarea cu privire la modificarea legislației penale din România! Nici vajnicul luptător anti-DNA Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu nu pare să fi avut vreun succes răsunător la întâlnirea cu vicepreședintele Comisiei Europene. Frans Timmermans a concluzionat că MCV-ul nu poate fi ridicat și a avertizat că este bine să evităm regresul pe frontul luptei anticorupție!“, arată Dumitru Oprea.

„Bazându-se pe faptul că SUA și UE au de gestionat probleme la nivel global și că «doctrina Trump» se referă mai puțin la principiile statului de drept și mai mult la acorduri comerciale avantajoase, Liviu Dragnea a crezut că poate tranzacționa fără opreliști resursele economice ale României în schimbul libertății sale. În mintea lui Dragnea, amenințând judecătorii și procurorii, e posibil să scapi de condamnări, iar, promițând contracte partenerilor externi, primești un cec în alb pentru toate nelegiuirile pe care le-ai comis sau plănuiești să le comiți. Mai mult, alături de consilierii săi, același Dragnea a crezut că poate face un copy/paste după regimurile iliberale din Polonia și Ungaria, iar Bruxelles-ul va închide ochii. Iar a sfida, prin declarații și fapte, partenerii externi înseamnă a lupta împotriva propriei tale țări“, încheie deputatul PNL Dumitru Oprea.

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA

Deputat PNL


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: