fbpx
Deputatul Camelia Gavrilă a premiat studenții participanți la a doua ediție a „Școlii Politice Iași XXI”

Deputatul Camelia Gavrilă a premiat studenții participanți la a doua ediție a „Școlii Politice Iași XXI”


Odată cu finalizarea examenelor naționale și a sesiunii studentești, înainte de o vacanță asteptată, prof. dr. Camelia Gavrilă a premiat studenții participanti la Școala Politică Iași XXI, studenți care au finalizat cu succes cele trei luni de internship la Cabinetul Parlamentar al deputatului Camelia Gavrilă - proiect aflat la o doua ediție, început cu entuziasm în toamna anului 2017.

Pe parcursul stagiului, tinerii au participat la activități specifice unui cabinet parlamentar,  la activități de formare a unor abilități de comunicare, la realizarea dezbaterilor tematice și a workshop-urilor, dar au efectuat și vizite de studiu la instituții ieșene importante. Implicați, curioși și creativi, studenții s-au mobilizat și au investit energie în studii, analize și proiecte, dovada regăsindu-se și în portofoliile consistente de practică. Pe lângă satisfacția muncii depuse, studenții  au beneficiat de experiențe importante, activități practice, o bursă pe toată perioada proiectului și vizite de studiu.

 

La dialogul final, de tip colocviu, cât și la premiere au participat și unii studenți absolvenți ai primei ediții, alumni ai acestui proiect, moment în care s-au împărtășit idei, opinii despre activitățile derulate pe perioada celor două sesiuni parlamentare, septembrie-decembrie 2017, precum și februarie- iunie 2018, dar s-au conturat și planuri de continuare a colaborării în alte forme ce vor fi explorate pentru următoarea sesiune parlamentară.

 

„Absolvirea programului reprezintă  certitudinea acumularii unei experiențe civice și administrative ce s-a concretizat în vizite instituționale și activități specifice domeniului politic și parlamentar, dar și administrativ, la nivel local sau regional. Apreciem profund acest proiect, care oferă secvențe practice importante, analize de context politic, grile de înțelegere a fenomenelor sociale, economice, politice.  Încurajăm dezvoltarea programului și invităm, pe această cale, tinerii studenți să participe în cadrul edițiilor viitoare.”, a declarat Robert Damaschin,  student la Facultatea de Drept.

 Beneficiile unui astfel de proiect sunt numeroase. După 2 ediții desfășurate într-un ritm alert, impus de modul de lucru și de specificul activității parlamentare, se poate spune că participarea la asemenea proiecte înseamnă, pentru tineri, contactul direct cu viața parlamentară și cu lumea politică, cu instituții locale în care își pot proiecta cariera profesională, dar și dezvoltarea unor competențe de comunicare și public speaking, o introducere într-o lume a diferitelor ideologii, doctrine și  activități politice. Contactul direct cu principalii decidenți și reprezentanți ai unor instituții de importanță națională, locală sau cu instituții deconcentrate, cu primarii sau Consiliul Județean  reprezintă o etapă premergătoare pentru studenții ce vor să își contureze o carieră în domeniu, ajutandu-i să înțeleagă în profunzime activitatea unui manager, a unui funcționar public sau a unui om politic, reprezentant ales prin vot. Au fost analizate și explicate reușitele și dificultățile, polemicile politice sau modul de comunicare și armonizare a diferențelor în proiecte transpartinice.

 

Orice initiațivă ce oferă tinerilor experiențe și perspective de carieră este utilă, cu atât mai mult cu cât aspectele practice primează, iar contextele în care tinerii pot evolua și se pot exprimă sunt create cu atenție.  Am inclus acest proiect pe agenda mea și din dorința de a fi în contact cu generația tânără, de a cunoaște direct opiniile, favorabile sau critice in raport cu clasa politică, dorințele și nevoile tinerilor, pentru a le susține apoi, la nivel decizional, legislativ. În același timp am convingerea că este de datoria tuturor celor ce au în spate o carieră, o experiență profesioanală, de viață, să o impărtășească generațiilor care vin pentru a continua, îmbunătăți sau schimba societatea, lumea de maine. Schimbul de idei, contactul direct, discuțiile - fie ele și contradictorii - sunt utile ambelor părți și ne pot duce spre concluzii benefice. Cabinetul meu parlamentar este deschis ieșenilor, tinerilor, iar prin toate colaborările pe care le susțin încerc să preiau teme și urgențe, să fiu aproape de vocea și de interesele cetățenilor care mi-au încredințat acest mandat. Unul dintre obiectivele mandatului meu vizează proiectele dedicate tinerilor, formării acestora, într-o perioadă în care începutul unui traseu profesional este dificil, alegerile se fac deseori fără informații complete, iar criza de resurse umane se resimte în fiecare domeniu de activitate, la nivel național și european”, a susținut deputatul ieșean Camelia Gavrilă.

 

Mai multe informații regăsiți pe site-ul www.cameliagavrila.com .


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Go to top