fbpx
 

Bodea: Cauza stagnării Iașului - lipsa de investiții din programul actualei administrații (VIDEO)


Marius Bodea, deputat PNL, a făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, un bilanț al hotărârilor de Consiliu Local a actualei majorități PSD-ALDE-Chirica din legislativul local.

Astfel, conform informațiilor prezentate, dintr-un total de 291 hotărâri de consiliu local adoptate de la începutul anului, peste 80% dintre hotărârile de CL au presupus aprobări de PUZ-uri, modificări administrative ce țin strict de Primărie și înstrăinări de terenuri aflate în patrimoniul Consiliului Local și doar 2.1% au presupus investiții noi, 1.05% proiecte în educație și 0.7% hotărâri privind domeniul sănătății.

„Există o disproporție abisală între HCL-urile ce țin de administrarea Primăriei (modificări de organigrame, ale aparatului si statului de funcții etc), HCL-urile ce țin de urbanism (PUZ-uri) și înstrăinări de terenuri, față de proiectele care presupun investiții noi, proiecte care sa însemne rezolvarea problemelor stringente cu care se confruntă orașul”, a spus Marius Bodea.

Un argument pentru această situație este gradul mic de realizare a execuției bugetare la secțiunea dezvoltare a actualului executiv.

„Asta este explicația pentru care gradul de realizare a execuției bugetare, la secțiunea Dezvoltare, este de doar 16%. Practic, din suma de aprox. 200 milioane propusă de Primărie pentru investiții, realizările la jumătatea anului sunt de 23 milioane, adică 16 % din ceea ce Primaria și-a propus”, a mai spus Marius Bodea.

Acesta a făcut o comparație cu activitatea Primăriei Cluj din acest an.

„Vreau sa știți că am studiat și HCL inițiate de CL Cluj pentru a avea un termen de comparație. Acolo, de la începutul anului, au fost adoptate 616 de HCL, din care 40,2% au presupus investiții in infrastructură, școli, spitale, parcuri, sport, parcări sau infrastrctura rutieră”, a mai spus deputatul liberal.

Acesta a mai precizat că aleșii locali PNL au inițiat 29 inițiative de proiecte de hotărâre care nu au fost introduse în dezbaterea Consiliului Local de către primarul Chirica.

„Numai consilierii locali PNL Iași au inițiat 29 proiecte la nivelul CL, toate foarte bine documentate. Abuzul grosolan al primarului Chirica de a refuza cu obstinație intrducerea acestora pe ordinea de zi trădează caracterul său duplicitar, fals, ipocrit. Peste tot îl vedeți că aclamă valorile ”social-democrației europene”, principiile înalte ale democrației, însă în CL se comportă ca dictatoraș. Nu îi pot spune dictator pentru ca dl. Chirica e un epigon”, a mai spus Marius Bodea.

Acesta a mai precizat că „poate nu aș fi avut nicio problemă dacă activitatea domnului primar și a majorității PSD-ALDE ar compensa prin alte inițiative, la fel de bune, pentru ca viața în orașul nostru să fie una mai bună. Dar lucrurile nu stau deloc așa”.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30