fbpx
 
Deputatul Costel Alexe: „Demisia! Nu compromiteți România!”

Deputatul Costel Alexe: „Demisia! Nu compromiteți România!”


Scrisoare deschisă adresată:

Doamnei Vasilica - Viorica DĂNCILĂ,

Prim-Ministrul României

Doamnei Carmen DAN,

Ministrul Afacerilor Interne

Din partea: Deputat Costel Alexe

Circumscripţia electorală: nr 24, Iaşi

Demisia! Nu compromiteți România!

Stimată Doamnă Prim-Ministru

Simată Doamnă Ministru,

Parchetul General a decis astăzi, 21 septembrie 2018, punerea sub acuzare a mai multor șefi și coordonatori din cadrul Jandarmeriei Române și ai Ministerului Afacerilor Interne, împlicați în acțiunea de înăbușire violentă a protestului pașnic din 10 august, organizat în Piața Victoriei de către comunitatea românească stabilită în Diaspora.

Cetățenii români nu trebuie să își piardă încrederea în instituțiile statului și actiunile discreționare și inconștiente ale unor șefi controlați politic nu trebui să umbrească blazonul profesionalismului cu care angajații Ministerului Afacerilor Interne sau ai Ministerului Apărarii și-au onorat serviciul adus patriei de-a lungul istoriei. Cinstea trecutului nu trebuie să fie umbrită astăzi!

Cred că este un risc pe care nimeni nu și-l poate asuma, ca în vremuri tot mai încordate social, dar și sub presiunea manipulărilor externe, a valurilor de imigranți, a atacurilor cibernetice tot mai dese, să știrbim încrederea populației în instituțiile de securitate ale statului român.

Guvernul României are obligația constituțională de a garanta siguranța cetățenilor români, iar acest lucru nu poate fi făcut decât prin instituții puternice, credibile și fără oameni compromiși moral!

Având în vedere atât declarațiile contradictorii ale Prefectului Capitalei, Speranța Cliseru, precum și a doamnei Ministru Carmen Dan din mass media, dar mai ales pentru a nu păta și mai mult o imagine deja mânjită de decizii politice abuzive a unei instituții respectabile precum Jandarmeria Română, vă solicit public demisia tuturor persoanelor puse sub acuzare de către Parchetul General, de la secretari de stat și până la șefi de dispozitiv.

De asemenea, pentru implicarea în reprimarea evenimentelor din 10 august și pentru grave prejudicii de imagine aduse statului român, consider că este un act de bun simt fie demisia de onoare, fie eliberarea din funcție atât a doamnei Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne, precum și a Prefectului Capitalei, doamna Speranța Cliseru.

Vă mulțumesc,

Deputat Costel Alexe     

21.09.2018                                                                       


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30