Marius Bodea: „O victorie de etapă pentru locuitorii din Tătărași. Oprim distrugerea Esplanadei Oancea!”

Marius Bodea: „O victorie de etapă pentru locuitorii din Tătărași. Oprim distrugerea Esplanadei Oancea!”


În urma sesizării trimise de deputatul Marius Bodea, Prefectul Iașului va ataca în instanța de  contencios administrativ autorizația de construire nr. 1602/19.10.2018 pentru ”împrejmuire teren proprietate – conform PUZ aprobat prin HCL nr. 96/28.02.200018”, emisă de primarul Iașului, Mihai Chirica, autorizație care echivalează cu distrugerea ireversibilă a Esplanadei Oancea.

„Practic, prin semnarea acestei autorizații, primarul Mihai Chirica și-a pus pecetea pe distrugerea ireversibilă a Esplanadei Oancea și a întregii zone de promenadă. Ieșenii trebuie să știe că Esplanada Oancea este singurul spațiu public pe care mii de cetățeni îl folosesc pentru a se relaxa, pentru a ieși cu copiii la plimbare sau pentru a interacționa. Construcția a încă trei blocuri-turn în acea zonă va însemna distrugerea acestei oaze de verdeață și de liniște.

Dar dincolo de toate acestea, emiterea acestor acte de către domnul Chirica s-a făcut cu încălcarea grosolană a legii, demonstrând, iarăși, că legea devine facultativă dacă în cauză se află persoanaje aflate în cercul său relațional.

De aceea, în numele locuitorilor din zona Oancea cu care m-am întâlnit în numeroase rânduri, am sesizat Instituția Prefectului Județului Iași și Inspectoratul de Stat în Construcții, pentru a analiza legalitatea acestor documente, solicitând ca în cazul în care a fost încălcată legea  să fie oprită această grozăvie urbanistică. Atacarea de către Prefect a acestei autorizații de construcție este o victorie de etapă. Victoria finală va fi când vom anula HCL-ul pentru construcția a trei blocuri pe Esplanada Oancea, construcții care vor distruge ireversibil zona așa  cum o știm toți de zeci de ani. Îl invit pe primar să meargă în zonă să vorbească cu oamenii din Tătărași, la fel cum a făcut când era în campania electorală și le-a cerut votul și să nu se mai ascundă de aceștia după comunicate și minciuni ”, a spus deputatul Marius Bodea.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Go to top