fbpx
 
Marius Bodea: „Dacă vor vota acest buget al umilinței Iașului, parlamentarii PSD și ALDE de Iași să se pregătească să ceară voturi la Teleorman în 2020!“

Marius Bodea: „Dacă vor vota acest buget al umilinței Iașului, parlamentarii PSD și ALDE de Iași să se pregătească să ceară voturi la Teleorman în 2020!“


Deputatul PNL Marius Bodea, secretar al Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților, va depune un număr de 18 amendamente la Bugetul de Stat pentru 2019 care privesc lucrări de infrastructură rutieră, medicală, educațională, sportivă și culturală în județul Iași.

Amendamentele sunt necesare în contextul în care majoritatea sumelor alocate pentru marile proiecte ale municipiului și județului Iași sunt infime raportate la valoarea totală a investiției – acolo unde au fost prevăzute – sau inexistente.

Am preluat în totalitate solicitările de amendamente ale Primăriei Municipiului Iași și mă voi bate pentru acestea ca pentru oricare alt amendament pe care îl voi depune! Când vine vorba despre investițiile pentru locuitorii Iașului nu avem nimic politic de împărțit, indiferent de bătălia noastră legitimă cu administrațiile incompetente conduse de domnii Chirica și Popa!“, declară Marius Bodea.

Între solicitările de suplimentare a fondurilor referitoare la infrastructura rutieră se numără alocarea a 15.200.000 lei în vederea elaborării studiilor de fezabilitate pentru Autostrada Iași-Tg. Mureș, tronsoanele Târgu-Mureș- Ditrău, Ditrău - Târgu Neamț, Târgu Neamț-Ungheni, 315.764.000 lei pentru obiectivul variantei de ocolire a Municipiului Iași – Varianta Sud, 3.500.000 lei pentru construcția șoselei de centură a municipiului Pașcani.

Între amendamentele deputatului PNL Marius Bodea mai figurează și cel privitor la construcția terminalului cargo, a platformei de parcare și a căii de rulare pentru Aeroportul Internațional Iași, cu o valoare estimată de 45.0000.000 lei.

Marius Bodea mai propune includerea în Bugetul de Stat a unei sume de 7.000.000 lei destinată întocmirii documentației tehnice pentru construirea Stadionului Municipal Iași (estimare realizare obiectiv: 253.000.000), precum și a unei sume de 6.000.000 lei pentru studiile necesare investiției în Sala Polivalentă a Iașului (estimare realizare obiectiv: 120.000.000).

Între obiectivele medicale ale Iașului pentru care deputatul PNL de Iași cere includerea de sume în Bugetul de Stat pe 2019 în vederea elaborării documentațiilor de specialitate se află extinderea clădirii pentru Cardiologie Pediatrică în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I. M. Georgescu”, Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon“ – reabilitare și modernizare Secția Clinică A.T.I. și Bloc Operator pentru Transplant Renal, extindere clădire Ambulatoriu Clinic, reabilitare termică și eficientizare energetică clădire nouă C2, dotarea cu aparatură medicală de strictă necesitate, RK Corp D, etajele 3, 4 și 5, dotarea cu aparatură medicală de strictă necesitate, reabilitarea stației de pre epurare a apelor uzate sulfuroase a spitalului.

În domeniul susținerii investițiilor în infrastructura educațională a municipiului Iași, Marius Bodea cere sumele necesare întocmirii documentației în vederea consolidării Corpului A al Universității „Al. I. Cuza“, precum și pentru modernizarea și dotarea creșelor nr. 1 și 10. Un amendament care va fi depus se referă la banii necesari pentru documentația destinată construirii sau reabilitării de cămine studențești în municipiul Iași.

Alte două amendamente propuse de deputatul PNL au în vedere un program de achiziție de tramvaie pentru Iași (valoare totală estimată investiție: 29.900.000 lei), precum și asigurarea finanțării obiectivelor de investiții incluse în programul „Termoficare 2006 – 2020, căldură și confort” prin alocarea sumei de 10.000.000 mii lei pentru refacerea izolației magistralei 2 x Dn1100 și extinderea rețelei primare în vederea racordării de noi consumatori la SACET din Municipiul Iași.

„Nici unul dintre amendamentele propuse nu poate fi catalogat drept vreun «moft» al cuiva, sunt investiții vitale guvernamentale care trebuie făcute într-o zonă a României ținută în mod intenționat în sărăcie de către alianța PSD-ALDE, cu sprijinul direct sau indirect al administrațiilor incompetente de la Primăria Iași și Consiliul Județean Iași. Nu voi înceta să mă bat pentru banii care se cuvin județului Iași, în special în Comisia de Transporturi a Camerei Deputaților. Așa cum se prezintă acum Bugetul, orice vot al unui parlamentar ieșean dat în favoarea acestei legi este sinonim cu trădarea irevocabilă a ieșenilor care i-au ales. Nici un parlamentar al Iașului nu are dreptul să voteze Bugetul în lipsa alocărilor transparente de bani pentru obiectivele noastre de infrastructură pentru că ar însemna să recunoască deschis că îi reprezintă pe oamenii din județul Teleorman, nu din Iași! Să meargă parlamentarii PSD și ALDE ieșeni la Teleorman să ceară voturi!“.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30