fbpx
 
Dumitru Oprea: Micimea guvernului PSD-ALDE se vede în finanțarea investițiilor

Dumitru Oprea: Micimea guvernului PSD-ALDE se vede în finanțarea investițiilor


După ce a creionat un buget de stat pe baza unor estimări grosiere  și cu o întârziere de câteva luni, ministrul de finanțe Eugen Orlando Teodorovici a trecut și la conducerea informală a altor ministere. A găsit o soluție miraculoasă pentru școlile din mediul rural cu toaleta în curte: va cumpăra containere prevăzute cu grupuri sanitare și le va amplasa... tot în curte! Prețul fiecărei unități, după estimarea geniului Teodorovici: 10.000 de euro bucata!

În guvernul Dragnea-Dăncilă a devenit un obicei ca aceiași oameni din anturajul liderului de Teleorman să se bage în toate treburile statului. Așa că miniștrii au rămas o formă fără fond. Doar Vâlcov sau Teodorovici mai au voie să propună inițiative și să le bugeteze, indiferent că este vorba despre apărare, educație sau sănătate. Ședințele executivului au ajuns o formalitate, în care nu contează altceva decât voința lui Dragnea.

După aproape 30 de ani de exercițiu democratic, România, țara cu creșteri economice care, teoretic, ating recorduri la nivelul Uniunii Europene, are o infrastructură școlară demnă de lumea a treia, drumuri de pământ și condiții de trai ca în evul mediu. În acest context, în care efectele creșterii economice ar trebui să se reflecte în bani mai mulți pentru investițiile mari, guvernul PSD-ALDE se concentrează pe containere pe post de toalete și mici obiective din PNDL.

Bugetul pentru 2019, prezentat drept unul al marilor investiții, nu face decât să „prognozeze“ cheltuirea unor sume. La fel ca în filmul „Ziua Cârtiței“, la începutul  fiecărui an, coaliția PSD-ALDE ne anunță că va fi momentul zero al proiectelor mari. În realitate, banii nu sunt cheltuiți, ci redistribuiți pentru cheltuieli cu salariile bugetarilor sau alte mofturi ale baronilor locali. În 2019, pentru că bugetul de stat va fi aprobat atât de târziu, cu siguranță „nu va fi timp“ pentru lansarea licitațiilor și începerea unor lucrări mari. Din păcate, la finalul anului vom număra aceiași câțiva kilometri de autostradă, precum număra steagurile lui Pristanda!

 

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA

Deputat PNL de Iași


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30