fbpx
 
Marius Bodea, în cadrul dezbaterii „Parcările între prezent și viitor“: „Dacă nu ne trezim în al 12-lea ceas, Iașul se va bloca definitiv!

Marius Bodea, în cadrul dezbaterii „Parcările între prezent și viitor“: „Dacă nu ne trezim în al 12-lea ceas, Iașul se va bloca definitiv!


Vineri, 22 februarie a.c., la Hotel Internațional a avut loc dezbaterea „Parcările între prezent și viitor“, inițiată de deputatul PNL Marius Bodea, președintele organizației municipale PNL Iași.

Dezbaterea s-a bucurat de o prezență importantă din partea societății civile ieșene, a mediului academic, consilieri locali și județeni și membri ai conducerii județene și municipale a PNL Iași. Organizatorii au dorit să accentueze asupra faptului că tema parcărilor în mediul urban este una de maxim impact pentru dezvoltarea Iașului în viitor, iar aceasta trebuie pusă deasupra unor urgențe electorale imediate.

„Parcările sunt o problemă dificilă oriunde în lume, în România cu atât mai mult. Investițiile în parcări urbane sunt costisitoare și nu aduc un capital electoral ori politic imediat, așa cum se caută în general și din acest motiv consideră că și abordarea noastră este una curajoasă. Unele propuneri ale colegilor noștri nu sunt deloc populare sau populiste, dar dacă nu ne trezim în al 12-lea ceas, orașul Iași se va bloca definitiv! Nu putem opri evoluția, oamenii vor continua să vină în zona urbană, de aceea în cadrul dezbaterii noastre am prezentat o viziune ce este perfectibilă, supusă dezbaterii și îmbunătățirii. Vrem ca, la finalul acestui proces de consultare, să avem o politică foarte coerentă privind parcările din municipiul Iași pe care eu, alături de echipa liberală, să ne-o asumăm indiferent de riscuri și să o implementăm!“, a declarat deputatul Marius Bodea.

În cadrul evenimentului a fost prezentată o propunere de amenajare, sistematizare și administrare a parcărilor ieșene realizată de către Laurențiu Rădvan, cunoscut profesor universitar ieșean, un pasionat activ în ceea ce privește temele mari de urbanism, document la care au colaborat și liberalii ieșeni Anca Gherasim și Cătălin Eugen Caba. 

Propunerile concrete aduse în discuție au vizat:

  • crearea de abonamente rezidențiale de cartier, în funcție de adresa locuinței, după modelul districtelor din Viena;
  • construcția de parcări terane și supraterane în cartiere, precum și de tip Park&Ride la principalele intrări în oraș; inventarierea si marcarea tuturor locurile de parcare posibile din cartiere;
  • amenajarea de noi parcări pe străzile care permit acest lucru (bulevarde largi, străzi cu sens unic), preferabil în spic;
  • digitalizarea locurilor de parcare pentru a le oferi șoferilor un acces rapid la locurile libere de parcare etc.

„Totodată se impune și aplicarea unui principiu de echitate în folosirea parcărilor rezidențiale disponibile, prezente și viitoare, astfel încât aceste locuri să fie utilizate la maxim pe perioada întregii zile. Parcările urbane sunt un factor important din ecuația mobilității urbane moderne. Prin implementarea unei politici coerente de parcări, calitatea mobilității urbane ajunge îmbunătățească în mod direct viața fiecărui locuitor”, a mai spus Marius Bodea.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: