Marius Bodea: „Liviu Dragnea începe să semene tot mai mult  cu Maduro prin  promovarea ideilor comuniste care duc statul la faliment!”

Marius Bodea: „Liviu Dragnea începe să semene tot mai mult cu Maduro prin promovarea ideilor comuniste care duc statul la faliment!”


Președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus, duminică, într-o conferință de presă, că vrea ca autostrăzile să fie făcute de compania de drumuri a statului, pentru că lucrările companiilor private înaintează prea încet.

Vă transmitem declarația domnului deputat Marius Bodea, secretarul Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților, cu privire la acest subiect:

„Șeful PSD Liviu Dragnea începe să dea semne de comportament identic cu al dictatorului sud-american Maduro. Propunerea halucinantă  ca autostrăzile să fie construite la propriu de către CNAIR pentru că lucrările companiilor private ar înainta prea încet este o propunere atât de comunistă, încât acest individ a călcat cu bocancii filosofia economiei de piață, a capitalismului, a vremurilor în care trăim că stat modern.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere este astăzi  înțesată de către PSD-ALDE cu tot felul de politruci analfabeți, încât această nu reușește nici măcar să cârpească infrastructura existentă. Acum, „marele cârmaci” Dragnea propune ca această companie să se apuce să și construiască autostrăzi. Cu cine sa o facă? Cu toate pițipoancele din anturajul liderilor PSD ce au fost angajate în acești ani de guvernare?

Lucrurile în România astăzi  merg prost tot din cauza lor, a celor care ne conduc, nu din cauza firmelor private! Merg prost pentru că nu au soluții pentru blocajele ce apar pe parcurs. Merg prost pentru că se fac studii de fezabilitate proaste, acceptate de CNAIR pe bani multi și cvasi-inexacte, iar în execuție te lovești cu capul de zid.

În orice stat modern infrastructura este construită de firme private. Și acolo se dau în folosință sute de km noi de autostradă în fiecare an. Problema este a celor ce administrează acest domeniu, de la ministru, la funcționării corupți și leneși din ministere până incompetentii ce populează compania națională de drumuri. Astăzi, această companie a ajuns o epavă ce stă să se scufunde pentru că în schema de personal numărul angajaților calificați în domeniul construcțiilor de drumuri și poduri este ultra-minoritar, având o ofertă de personal de la teologi la  cântăreți de muzică ușoară. Numai ingineri nu, aceștia plecând scârbiți din sistem tocmai către firmele private din țară sau străinătate.

Soluția corectă este tocmai diametral opusă: să desființeze complet acest mamut anchilozat numit CNAIR și să fie regândită o structură de administrare suplă unde tocmai specialiștii din mediul privat, apolitici, să fie cooptați.

De 12 ani se fac studii pentru A8 (Autostrada Ungheni – Iași – Tg. Mureș) și tot nu sunt gata pentru că, de fiecare data, incompetenții de la CNAIR au cerut prin caietele de sarcini orice altceva numai analize tehnice și economice reale nu! Situația este similară le toate marile proiecte de infrastructură rutieră din țară!

În firmele acelea private pe care vrea Dragnea să le scoată din piață, plus cele asociate domeniului, lucrează zeci de mii, poate sute de mii de oameni plătitori de taxe și impozite, iar firmele acelea țin economia in spate. Chiar dacă mediul privat nu va vota în veci comuniștii vopsiți din PSD, sa desființezi firmele private de constructii și să crești numărul bugetarilor leneși tot nu este o soluție pentru ca PSD să mai rămână la putere. Au trecut de mult timp linia roșie."

Marius Bodea

Deputat PNL

Președintele Biroului Politic Local al PNL Iași

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Go to top