fbpx
 
Răzvan Timofciuc, consilier PNL Iași: „De ce ascundeți modul în care se cheltuie banii publici, domnule primar Chirica?”

Răzvan Timofciuc, consilier PNL Iași: „De ce ascundeți modul în care se cheltuie banii publici, domnule primar Chirica?”


Consilierul local PNL Răzvan Timofciuc a adresat în data 30.11.2018, o interpelare scrisă către Primăria Municipiului Iași pentru a i se pune la dispoziție informaţii cu privire la cheltuielile publice pentru organizarea şi desfăşurarea Festivalului Internaţional al Educaţiei, Ediţia 2017 și 2018, precum și a Sărbătorilor Iașului, Ediția 2017.

Legea administrației publice locale, precum și regulamentul de funcționare al Consiliului Local, precizează că aleșii locali pot „solicita informări şi rapoarte specifice de la primar şi de la şefii organismelor prestatoare de servicii publice şi de utilitate publica de interes local”.

Am cerut acest lucru pentru că în fiecare an Executivul ne propune alocarea unor sume importante de bani din bugetul local pentru organizarea acestor evenimente (1.000.000 euro doar pentru alocarea FIE și a Sărbătorilor Iașului), fără a ști, cu exactitate modalitatea, de cheltuire a acestora”, a spus Răzvan Timofciuc.

Răzvan Timofciuc a mai subliniat că, după consumarea acestor evenimente, niciodată nu li se pune la dispoziție consilierilor locali rapoarte despre modul în care au fost cheltuiți banii publici și analize consistente pentru a vedea dacă impactul acestor acțiuni a fost cel scontat.

Primarul Chirica, cu obstinație, refuză să pună la dispoziție aceste informații solicitate. Pe cale de consecință, am acționat Primăria în judecată pentru a o obliga, printr-o hotărîre a instanței, să transparentizeze modalitatea de cheltuire a banilor publici pentru contractele aferente organizării sărbătorilor și festivalurilor (Festivalul Internaţional al Educaţiei, zilele Iașului, Sărbătorile din iarnă)”, a spus consilierul local Timofciuc.

Acesta a precizat că „am rămas consternat cînd, în întîmpinarea depusă instanței, Primarul argumentează că cererea mea de judecată ar trebui respinsă pentru că…nu am făcut dovada înregistrării adresei la Registratura Municipiului Iași. Jenant!”, a spus consilierul PNL Răzvan Timofciuc.

„Domnule Chirica, într-un mod absolut jenant vă prevalați de tot felul de chichițe birocratice doar pentru a ține departe de ochii publici modalitatea în care, din banii ieșenilor, cheltuiți milioane de lei în fiecare an pentru concerte, festivaluri, bîlciuri și alte acțiuni de acest fel. Ce aveți de ascuns, domnule primar? Înețelegeți că Primăria nu e moșia Dvs, iar banii publici nu sunt proprietatea Dvs.! Vă somez public să renunțați la această manieră opacă de a conduce Primăria Iași. Altfel, mă văd obligat să vă fac plîngere penală pentru abuz în serviciu, în condițiile în care funcționarii răspund la solicitările mele, Dumneavoastră fiind cel care blocați, de fiecare dată, transmiterea informațiilor pe care le solicit în baza legii. Știți, la fel de bine ca mine, că ceea ce faceți nu mai ține de secția civilă a Tribunalului, ci de secția penală!”, a spus Răzvan Timofciuc, consilier local PNL Iași.

În luna decembrie, consilierul Răzvan Timofciuc a adresat o adresă și Curții de Conturi pentru a demara o acțiune de control/audit a legalității angajării și plății cheltuielilor pentru organizarea acestor evenimente și acțiuni din bugetul local al Municipiului Iași.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30