fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
DECLARAȚIE DE PRESĂ. PNL: „Ieșenii trebuie să știe că patronul informal BZI, printr-o firmă-paravan, a acaparat spațiul verde din fața Policlinicii Mari”

DECLARAȚIE DE PRESĂ. PNL: „Ieșenii trebuie să știe că patronul informal BZI, printr-o firmă-paravan, a acaparat spațiul verde din fața Policlinicii Mari”


În urma minciunilor colportate în spațiul public și pe rețelele de socializare de către cotidianul BZI cu privire la ”opoziția” consilierilor locali PNL față de ”modernizarea” Spitalului ”Sfântul Spiridon”, dl. Răzvan Timofciuc, purtătorul de cuvânt al Biroului Politic Local PNL Iași și consilier local, face următoarea declarație de presă:

„Ieșenii trebuie să știe că patronul informal BZI, printr-o firmă-paravan, a acaparat spațiul verde din fața Policlinicii Spitalului ”Sf. Spiridon”. Pentru că ne-am opus distrugerii spațiului verde și am contestat modul oneros prin care a pus mâna pe acest teren, au inițiat o campanie de fake-news prin care încearcă să ne intimideze și să convingă oamenii că aleșii PNL Iași se opun modernizării Spitalului ”Sf. Spiridon”.

Reprezentanții PNL în CL nu vor ceda și nu se vor lăsa intimidați de această campanie de fake-news. VOM APĂRA ÎN CONTINUARE INTERESUL PUBLIC, nu interesul privat al unui condamnt penal pentru șantaj!

PUZ-ul votat în CL presupune construcția a două chioșcuri de către o firmă-paravan a patronului informal BZI pe suprafața de spațiu verde din fața Policlinicii, după ce o această firmă a luat cu ”japca”, printr-un simulacru de licitație, 160 mp de teren.

Este abject că se folosesc de bolnavi în încercarea lor de a-i intimida pe cei care nu cedează șantajului pe care îl practică pentru a-și atinge scopurile meschine.

Ce înseamnă, de fapt, „modernizarea” Spitalului ”Sf. Spiridon”:

- o firmă controlată de patronul informal BZI a pus mâna, într-un mod total netransparent, pe două terenuri de 160 mp din fața de la Policlina Mare a Spitalului Sf. Spiridon.

- va fi distrusă o suprafață de 160 mp spațiu verde pentru a se construi două coșmelii unde se vor desfășura ”activități de comerț și alimentație publică”, când legea precizează că schimbarea destinației terenurilor înregistrate în registrul spațiilor verzi se poate face numai pentru lucrări de utilitate publică.

- mai mult, prin proiect li se dă în administrare încă 108 mp spațiu verde amplasat în fața celor două loturi unde se vor construi coșmeliile, pe baza unui acord (?!?!?). Așadar, se creează premisele ca, pe lîngă cei 160 mp păstrați, să fie distruși încă 108 mp spațiu verde. În total, 268 mp spațiu verde.

- deși terenul este în zona protejată a Municipiului Iași, proiectul nu are niciun aviz de la Direcția Județeană de Cultură.

- 4 locuri de parcare aflate în administrarea Spitalului Sf. Spiridon (care și așa duce lipsă acută de locuri de parcare) vor fi cedate acestei firme, fără licitație și într-un mod netransparent.

- accesul la viitoarea ”investiție” se va face din str. Vasile Conta (strada din fața Policlinicii), ceea ce înseamnă că, în mod cert, va fi distrusă întreaga suprafață verde pentru a se construi căi de acces.”


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Martie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31