fbpx
Print this page
Marius Bodea: Când Dragnea minte (ce supriză!)

Marius Bodea: Când Dragnea minte (ce supriză!)


În fiecare zi, Liviu Dragnea, onoratul Líder Máximo de Teleorman, ne minte. Ne minte în față, ne minte programatic și ne minte fără nici o remușcare. Se înfățișează înaintea țării și, fără rușine, se uită în ochii noștri și ne minte.

Ne minte în primul rând că e patriot. Dar pentru el asta nu înseamnă nimic. Pentru că e patriot doar dacă Patria este El.

Ne minte că multinaționalele ne fură. Dar asta arată că ne crede și proști. Nimeni nu le ridică în slăvi, dar ce ar fi România în lipsa lor?

Ne minte că el e un om modest și bun. Dar vedem cum vrea să fie întâmpinat cu pâine și sare, că se plimbă prin piețe și gustă din ceapă, castraveți și tot așa. Vă pare cunoscut? A mai fost un nemuritor geniu carpatin care făcea la fel?

Ne minte că el nu se implică în nimic, ci că partidul decide. Dar știm de cine s-a înconjurat: în context occidental i-am numi roboți, dar despotismul asiatic pe care îl manifestă nu îi poate face altceva decât sclavi.

Ne minte chiar și că se îmbolnăvește subit. Dar a doua zi apar știrile cu dansurile lui pe la nunți.

Ne minte că vrea binele tuturor. Dar cu fiecare gest, cu fiecare cuvânt vrea să ne scoată din Europa.

Ne minte că Europa ne vrea răul. Dar el, cu Burebista și lupul dacic pe buze, ne duce înspre Rusia.

Și minte, și minte, laolaltă cu toți cei oploșiți în preajma lui, sperând că dacă o minciună e spusă pe mai multe voci va deveni adevăr.

Dar dacă ne uităm puțin la Liviu Dragnea și la cei pe care și i-a ales în preajmă, ce vedem? Cum, chiar dacă multinaționalele nu vor decât să destrame România și străinii nu ne doresc decât răul, se îmbracă de la Ralph Lauren? Cum prazul și castraveții sunt sufletul lui, dar agricultura României nu a mai cunoscut dezvoltare cu adevărat decât pe bani europeni? Cum susține el justiția, dar are sufletul atât de negru încât nu poate decât să o mutileze?

Pe 26 mai, începe să reparăm răul. Fapte la urne, nu vorbe.

 

Marius Bodea

Deputat PNL de Iași


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare