Florin Boca își trece PUZ-urile în Consiliul Local ca prin brânză, el fiind și membru al Comisiei de Urbanism Florin Boca își trece PUZ-urile în Consiliul Local ca prin brânză, el fiind și membru al Comisiei de Urbanism

CONSILIERUL PSD BOCA, UN NOU PUZ DE SUCCES: azi a luat firma, a doua zi a și lansat blocurile!


În trecut, proprietarul inițial al firmei a încercat obținerea unui PUZ, dar a abandonat acțiunea. După ce a intrat Boca în firmă, cu 0,009%, în februarie, au fost făcute din nou demersurile pentru PUZ pe terenul din Aurel Vlaicu 78. Și a apărut și noua cerere de PUZ. Imediat după depunerea ei, în martie, Boca a preluat 50% din firmă. Proprietarul Radan Construct, Radu Cristian Apîntei, a fost asociat într-o altă firmă cu Iulian Stoica, șeful achizițiilor DRDP Iași și cumătru al lui Mihai Chirica. Radan Construct lua contracte de la DRDP la acea vreme.

Consilierul PSD Florin Boca pregătește un tun de proporții pe Aurel Vlaicu. A preluat cu acte în regulă jumătate dintr-o firmă care deține un teren extrem de valoros, pe Aurel Vlaicu 78, și, ca prin minune, s-a repus în mișcare un PUZ mai vechi. Terenul de 7.700 mp al Radan Construct apare în dreptul unei solicitări de PUZ pentru „locuințe colective, birouri, spații comerciale pe teren proprietate persoană juridică prin demolare construcții existente”.

Tentativă de PUZ în 2017

Pe 6 iulie 2017, Radan Construct încerca, prin asociatul majoritar de la acea vreme, Radu Cristian Apîntei, să obțină PUZ pentru adresa Aurel Vlaicu 78, în imediata apropiere a spațiului închiriat de Poșta Română. PUZ-ul nu a fost obținut, iar demersurile au fost abandonate.
Conform PUG-ului vechi, în zonă nu există limitări pe verticală. Practic, proprietarul poate construi ce vrea, fără să aibă grija regimului de înălțime. Terenul este amplasat cu potențial excepțional, într-o zonă în care au fost deja tranzacții importante (inclusiv Alfincool) și sunt anunțate proiecte imobiliare de amploare.

Terenul de 7.700 mp e perfect pentru blocuri. Până să-i vândă lui Boca, patronul Radan nu reușea să obțină aprobările Primăriei pentru PUZ

Intră Boca în scenă

Pe 21 februarie 2019, apare în scenă, la Radan Construct, Florin Boca. Consilierul local a cumpărat, conform unei hotărâri a Consiliului de administrație, 0,009% din firmă, cu 50 de lei.
Pe 27 februarie 2019, La Primăria Iași este înregistrată o nouă solicitare de PUZ, în numele SC Radan Construct SRL Iași. “Întocmire PUZ – Construire locuințe colective, birouri, spații comerciale, pe teren proprietate persoană juridică prin demolare construcții existente”. Este informația seacă, fără alte detalii legate de intențiile concrete ale investitorului.
Patru zile după ce apare solicitarea de PUZ, Florin Boca își consolidează poziția la Radan Construct: cumpără 50% din acțiuni, cu 1,142 milioane de lei. Conform contractului, trebuie să dea banii în termen de 5 ani de la semnarea contractului, pe 1 martie.

Mandatul lui Boca în CL e fructuos: a făcut un PUZ pe Sf. Andrei și l-a vândut cu 3 milioane de euro, acum s-a apucat de alt proiect imobiliar

Tunul lui Boca de pe Sf. Andrei

Pentru Florin Boca milionul de plătit la Radan Construct nu a fost decât mărunțiș. Pentru că a vândut, în acest an, prin firma paravan a surorii sale, un proiect important de lângă Palas, unde obținuse autorizație pentru două imobile cu 5, respectiv 7 etaje.
Cumpărătorul, SC Unique Real Estate Development, cunoscută în trecut după numele SC Domeniul Mihai Eminescu Botoșani, a pus pe masă, la această tranzacție, 3 milioane de euro. Firma este a proprietarului francez al brand-ului Louis Purple, Gerard Losson, care a construit deja o clădire de birouri la Palas, pe Sfântul Lazăr, și are alte imobile în lucru.
Florin Boca și-a triplat profitul de la investiția inițială în terenul de 2.226 mp de pe Sfântul Andrei. La achiziționare, a plătit 1 milion de euro, plus câteva apartamente într-un bloc pe care l-a construit, printr-o altă firmă.

PUZ-ul din Aurel Vlaicu a fost depus la Primărie la 6 zile după ce Florin Boca intrase în firmă cu un procent infim. După alte patru zile de la înregistrarea PUZ, semn că are trecere prin Primărie, Boca a primit 50% din Radan

Rechin imobiliar

Florin Boca a fost ales în CL Iași în 2016, fiind apoi propulsat drept șef al Comisiei de Urbanism a Consiliului Local. A fost obligat să demisioneze din această funcție după numai câteva luni, în urma unor dezvăluiri de presă care vizau interesele imobiliare ale sale, în zone precum Păcurari, Copou, Bucium, Centru şi CUG.
Unul dintre proiectele sale controversate și protejate chiar de către șefii administrației ieșene a fost construirea unui imobil pe platoul Colina Însorită, lângă Cimitirul Evreiesc, din Păcurari. Proiectul a fost inițial pe numele lui Boca, care trebuia să construiască o vilă, conform unei autorizații din martie 2014.
În mai 2015, Boca a vândut terenul de 944 mp şi construcţia ridicată până atunci către firma Rafant Company, aflată pe numele surorii sale, la un preţ subevaluat - 25.000 euro.
O lună mai târziu, Rafant a obținut certificat pentru construirea unui imobil de locuinţe colective cu 14 apartamente, în octombrie a scos și autorizație. În mai puţin de trei săptămâni, Primăria Iaşi încheia și procesul verbal de recepţie. Reprezentanții Primăriei nu au explicat niciodată cum a fost transformată o vilă într-un bloc cu 14 apartamente.
Același Florin Boca a încercat să pună mâna și pe toate parcările din oraș, prin aceiași interpuși prin care a construit un bloc pe Șoseaua Nicolina, la ieșirea spre Ezăreni.

Florin Boca, teoretic, e membru PSD, dar partidul său, în realitate, este cel al imobiliarilor agreați de Chirica

Radan Construct, afaceri cu DRDP

În anul 2013, DRDP încredinţa direct două contracte către Radan Construct SRL. Primul contract, de 31.000 lei, viza înlocuirea instalaţiei electrice la districtul de drumuri Ştefăneşti. Cel de-al doilea, de 24.400 lei, avea ca obiect repararea echipamentelor de distribuţie electrică la districtul Săveni.
Acționar majoritar era același Radu Cristian Apîntei, originar din Piatra Neamţ şi stabilit în Iaşi. Acesta era asociat, la vremea la care lua contracte de la DRDP, în firma Euroest Invest SRL, cu Iulian Stoica. Acesta era chiar şeful Departamentului de mecanizare, aprovizionare şi administrativ din DRDP. Adică șeful achizițiilor de la drumuri.
Stoica a negat, când a fost întrebat despre faptul că este asociat cu cel căruia îi dă contracte. Șeful achizițiilor DRDP a precizat că nu este el în acea firmă, ci fiul său. Și a găsit și o explicație: „O fi folosit datele mele, nu ştiu”.
Același Stoica de la DRDP, apropiat al lui Radu Cristian Apîntei, este cumătru cu actualul primar al Iașului, Mihai Chirica. În anturajul căruia se găsește de multă vreme și cel care a devenit proprietar pe jumătate din Radan Construct, Florin Boca.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Go to top