Miting PNL în Capitala Moldovei. La eveniment va fi prezent și președintele Klaus Iohannis care-și va lansa la Iași ultima carte

Miting PNL în Capitala Moldovei. La eveniment va fi prezent și președintele Klaus Iohannis care-și va lansa la Iași ultima carte


Preşedintele Klaus Iohannis participa, sâmbătă, la mitingul PNL organizat la Iaşi. Evenimentul electoral are loc la două zile după mitingul organizat de PSD în acelaşi loc.

Şeful statului are sâmbătă în program mai multe activităţi. La ora 13.00 participă la Forumul Educaţiei 2019, la Grand Hotel Traian, iar la 14:30 are un nou eveniment de lansare a celei mai noi cărţi „EU.RO - Un dialog deschis despre Europa".

Evenimentul de lansare are loc la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri", după ce preşedintele a fost refuzat de Tudorel Toader, rector al Universităţii Al. I. Cuza, să îl organizeze acolo.

Seara, începând cu ora 18.00, Iohannis li se va alătura liberalilor, în Piaţa Unirii din Iaşi, acelaşi loc în care joi Liviu Dragnea a ţinut un scurt discurs electoral în faţa celor aduşi cu autocarele de organizaţiile social-democrate din Moldova.

În agenda preşedintelui se arată că participă „la evenimentul de prezentare a candidaţilor Partidului Naţional Liberal la alegerile europarlamentare".

Joi, la Sibiu, întrebat de jurnalişti dacă va participa la mitingurile electorale ale PNL, Iohannis a răspuns: „Da, eu voi participa la mitinguri care promovează referendumul".

Mitingul PNL de sâmbătă va începe la ora 17.00, iar liberalii anunţaseră deja că l-au invitat şi pe preşedinte să participe.

La eveniment vor participa candidaţii situaţi pe primele poziţii pe lista pentru europarlamentare: Rareş Bogdan, Siegfried Mureşan, Vasile Blaga, Adina Vălean, Gheorghe Falcă, Cristian Bușoi, Vlad Nistor, Mihai Turcanu.

Pe scenă se vor afla şi câţiva lideri ai partidului, printre care preşedintele Ludovic Orban, prim-vicepreședintele Raluca Turcan şi secretarul general al PNL, Robert Sighiartău.

Liberalii vor fi alături de Iohannis şi la dezbaterea organizată în marja Forumului Educaţiei 2019.

Amintim că PSD a organizat, joi, un miting la Iaşi, la care şi-a dorit să aducă 40.000 de oameni, însă, din estimări, susţinătorii PSD nu au depăşit 10.000 de persoane.

 

Sursa: ziare.com


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Go to top