fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Nereguli la o secție de votare din Iași: buletinele de vot, la un pas de a fi anulate

Nereguli la o secție de votare din Iași: buletinele de vot, la un pas de a fi anulate


USR Iași a sesizat mai multe nereguli la vot, la referendumul pentru justiție. Președintele unei secții de votare din Iași ștampilează prima pagină a buletinelor de la referendum, iar acest lucru duce la anularea votului. Regula BEC este ca ștampila de control să fie pusă pe ultima pagină, scrie Digi24.

USR Iași îl acuză pe președintele unei secții de votare că ștampilează prima pagină a buletinelor de vot, lucru care duce la anularea votului.

„În mai multe secții de votare ștampila de control a fost pusă pe prima pagină și nu pe ultima cum este stipulat în lege, iar acele voturi vor fi anulate!”, spune Filip Hăvârneanu.

„Exemplu din Iași: Președintele de secție minte cu nerușinare pentru a duce la bun sfârșit acest lucru. Delegatul USR a atenționat președintele de secție, dar acesta a zis că e în regulă așa. Delegatul USR sunat la Biroul Electoral Județean explicând situația, iar aceștia au spus că toate voturile trebuie anulate. Președintele de secție vorbește cu cei de la BEJ, i se comunică faptul că trebuie anulate toate buletinele de vot, dar el comunică celor din comisie că totul e în regulă și că se va continua așa. Am sunat de 2 ori la BEJ, mi-au spus că au anunțat din nou președintele secției să anuleze buletinele și să pregătească altele noi, dar el continuă fără să țină cont de cei de la BEJ sau de cei din comisie”, mai spune acesta.

El mai atrage atenția celor care merg la vot: „Să fiți foarte atenți să vedeți dacă ștampila de control este pusă pe ultima pagină, iar dacă nu, sunați la BEJ! Haideți să ieșim în număr cât mai mare să nu poată frauda votul!”.

Comisia care s-a deplasat la secția cu pricina a constatat că cele semnalate sunt reale. Din fericire, concluzia a fost că eroarea făcută de președintele secției nu poate împiedica procesul de vot, iar buletinele nu vor fi anulate.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Martie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31