Dumitru Oprea: Bun venit la Iași, Sanctitatea Voastră!

Dumitru Oprea: Bun venit la Iași, Sanctitatea Voastră!


Vizita Sanctității Sale Papa Francisc în inima Moldovei, la Iași, este o întâlnire sacră rară care este posibilă, cu voia Domnului, o dată la o generație. Suntem onorați și fericiți în fața privilegiului de a ne bucura de o asemenea vizită pastorală, importantă pentru toți românii, indiferent că sunt creștini de confesiune catolică, ortodoxă sau protestantă și dorim „să mergem împreună“ pentru a-l primi pe Papa Francisc la noi acasă.

Ca om al cetății și om al școlii, m-am bucurat să mă implic în mod activ în împlinirea unui vis în timpul perioadei când am slujit Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ Iași din postura de rector.

În anul 2002 a luat ființă Facultatea de Teologie Romano-Catolică, prin contribuția activă a unor personalități precum Preasfințitul Petru Gherghel, Episcop Catolic de Iași, preotul Benone Lucaci, rectorii Seminarului Catolic din Iași, pr. conf. Alois Bulai și pr. prof. univ. dr. Wilhelm Dancă, doamna profesoară Mariana Purțuc.

Primul decan al facultății de Teologie Romano-Catolică fost pr. Benone Lucaci, iar din luna februarie 2003, timp de un an, mersul înainte pe dificilul şi fragilul drum al nou-născutei facultăți a fost ghidat de părintele lect. univ. dr. Lucian Farcaş. Din luna februarie a anului 2004, facultatea a dobândit o structură de conducere proprie, decan ales al facultății, confirmat de Senatul Universității, fiind pr. prof. univ. dr. Emil Dumea. Sunt multe alte nume ce ar trebui menționate aici, dar ne-am limitat doar la cele mai importante.

A fost un moment de grație al primului meu mandat de rector și o contribuție pe care am avut onoarea să mi-o pot aduce în sprijinul comunității academice catolice, parte integrantă acum din povestea de succes a celei mai vechi universități moderne din România.

Bun venit la Iași, Sanctitatea Voastră!

Bun venit la Iași, credincioși din toate colțurile țării!

Bun venit la Iași, dragi tineri și familii!

 

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA,

Deputat PNL

Rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași (2000-2008)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Go to top