fbpx
 
Deputatul Marius Bodea: „Împreună cu ieșenii salvăm cartierele orașului de la ghetoizare!”

Deputatul Marius Bodea: „Împreună cu ieșenii salvăm cartierele orașului de la ghetoizare!”


Deputatul Marius Bodea, împreună cu consilierul local Răzvan Timofciuc și aproximativ 50 de ieșeni, au tras un semnal de alarmă astăzi, 6 iunie a.c., cu privire la aprobarea unui PUZ în Consiliul Local de către PSD-ALDE-PMP și emiterea autorizației de construire de către Primarul Mihai Chirica, care permit construcția unui bloc pe 6 nivele, între Șoseaua Nicolina (numărul 76B) și Aleea Tudor Neculai (nr. 101).

Beneficiarul PUZ-ului și autorizației de construire a demarat deja aceste lucrări pentru un bloc de locuințe într-o zonă urbană deja aglomerată.

Locuitorii blocurilor din zonă, printre care părinți cu copii mici, tineri, persoane în vârstă și/sau cu deficiențe locomotorii, sunt revoltați și deranjați de lucrările demarate în zona care își au domiciliul, dat fiind că aceasta este deja sufocată de lipsa locurilor de parcare, a spațiilor verzi și a terenurilor de joacă pentru copii.

„Oamenii s-au trezit cu excavatoarele sub fereastră și cu un șantier pentru construcția unui bloc pe 6 nivele pe o suprafață infimă, de 400 mp, între blocuri. Un proiect urbanistic absolut revoltător, pentru care nu s-au făcut demersurile legale de consultare a vecinilor direct afectați, cu multe ilegalități. Îl contesta și pe acesta la Instituția Prefectului, la Inspectoratul de Stat în Contrucții și Direcția pentru Sănătate Publică. Un alt caz deja patentat în Primaria Iași prin care se falsifica documente pentru a se putea eluda consultarea cu cetățenii direct afectati de aceasta investitie. Pe scurt, proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal era prevăzut pentru adresa de la Șoseaua Nicolina nr. 98, iar Hotărârea de Consiliu Local este pentru adresa Șoseaua Nicolina nr. 76B. Numai acest lucru conduce la nulitatea absolută a hotărârii de Consiliu Local! A fost viciat întreg procesul de obținere a acordului notarial de la vecinii direct afectați! Doar presiunea publică a oamenilor îi mai atrage atenția domnului Chirica, însă o face într-un mod cinic! Numără de fiecare dată câți oameni au protestat ca să vadă câte voturi a pierdut. Atât!”, a spus Marius Bodea.

Consilierul local Răzvan Timofciuc a atras atenția că ”la nivelul Primăriei s-a cocoțat o rețea infracțională care acționează în interesul privat al câtorva, fără a ține cont de interesul public. Poliția Locală a venit să verifice cine a pus un banner cu un mesaj de protest față de aprobarea acestui proiect imobiliar, dar cînd i-am sunat să vină să vadă că investitorul a ocupat abuziv domeniul public unde a făcut organizare de șantier sau că nu se respectă HCL 321/2017 pentru protecția mediului în timpul lucrărilor de construire au spus că nu au oameni să trimită! Arhitectul-Șef este mână în mână cu dezvoltatorii, așa cum au relatat anchetele jurnalistice, viceprimarul Harabagiu are legături de afaceri cu samsarii imobiliari privilegiați de Primărie, iar la cumătria primarului au venit toți cei cărora li se permite să construiască în Iași unde vor, cînd vor, pe unde vor”.

Locuitorii prezenți la fața locului și-au exprimat și ei în fața mass-mediei nemulțumirea:

„La blocul cel mai apropiat de zona în care se execută lucrările de săpături au început să apară degradări/crăpături, iar continuarea lucrărilor pun în pericol stabilitatea și rezistența structurii blocului. Mai mult, în zona excavată s-au depistat canivouri cu rețele subterane. Pentru noi, cei care locuim aici, acest proiect imobiliar înseamnă zgomot infernal, praf, mizerie în zonă. Totodată, lucrările de construire se fac de pe spațiul public și spațiul privat al unui cetățean, care au fost ocupate abuziv de către investitor!”.

„Precizez că locuiesc de peste 30 de ani în blocul principal afectat și pot spune că toți proprietarii de apartamente din zona suntem revoltați și deranjați de lucrările demarate (persoane cu dizabilități, familii cu copiii mici, persoane în vârstă etc.). Deja am strâns aproximativ 250 semnături pe care le-am transmis către primar pentru a anula această autorizare de construire și pentru a opri lucrările!”.

„În invităm pe domnul primar să vină aici să vadă la fața locului nemulțumirea noastră, nu să se ascundă în Primărie”.

„Este inadmisibil! Cum se poate elibera o astfel de autorizație de construire pentru amplasarea unui bloc de locuințe cu regim de 6 etaje, fără a avea loc o consultare și dezbatere publică cu noi, cei direct afectați?”

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: