fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Marius Bodea: Managementul pesedist a pus Aeroportul Iași pe butuci

Marius Bodea: Managementul pesedist a pus Aeroportul Iași pe butuci


Aeroportul Iași se află într-o situație critică. Regia aeroportuară are de plătit dări de 6,7 milioane de lei și mai are disponibil în cont 3,8 milioane de lei. Situația în realitate este mult mai gravă, cifrele reale ținute bine la sertar de conducerea PSD de la Aeroport și Consiliul Județean Iași indică un dezastru iminent.

În acest moment, regia este în imposibilitatea achitării datoriilor la bugetul de stat.

Această situație este consecința unui management tipic pesedist. În 2015 reușisem să aduc Aeroportul pe profit, nu mai avea nevoie de subvenții de la Consiliul Județean. Situația favorabilă datorită unei dezvoltări sustenabilile a continuat și în 2016 și imediat după aceea.

În 3 ani, pe lângă faptul că nu au reușit să realizeze nicio investiție la Aeroport și s-au pierdut deja 9 legături aeriene directe, acum regia a ajuns să aibă probleme financiare și să nu se poată autosusține.

Este efectiv o lovitură dată unei instituții care a performat sub coordonarea mea și a echipei de profesioniști ce am adus-o acolo, dar este și o lovitură dată economiei județului nostru, o privare de șanse a tinerilor de azi care au atâta nevoie de mobilitate.

Din păcate, cea mai importantă investiție publică din istoria post-decembristă a orașului, singura alternativă la deschiderea Iașului către lume în lipsa autostrăzii, este pusă pe butuci de incompetență.

O instituție ce era profitabilă contabil și operațional a ajuns astăzi să se clatine serios la marginea falimentului.

Acest lucru este alarmant, în condițiile în care Suceava profită de dengrigolada de la Iași și face investiții mari pentru a profita de „fereastra de oportunitate” oferită de incompetența pesediștilor cocoțați în fruntea Aeroportului și a Consiliului Județean Iași, iar Bacăul a finalizat deja investiții mari în terminal și platforme, arată foarte bine și se dezvoltă accelerat.

Bilanțul mandatului PSD la conducerea județului, prin incompetentul Marcel Popa, și a noii conduceri slugarnice și neprofesioniste a aeroportului Iași, arată dramatic: 9 curse externe deschise de mine și echipa mea au fost închise, investițiile pregătite la cheie pe care le-am lăsat în urmă au fost abandonate complet, o țeapă uriașă dată iesenilor cu o companie aeriană fantomă, fugărirea tuturor specialiștilor din aeroport și aducerea pe funcții cheie a unor incompetenți notorii, achiziții suspecte și inoportune, instaurarea unei percepții publice de mizerie generalizată în spațiile aeroportului, haos la organizarea stației de taximetre, și mai nou distrugerea stabilității financiare a aeroportului Iași.

Situația acestea nu mai suportă așteptare până la alegerile locale de anul viitor când vom trimite la pensie atât pe actualul președinte de consiliu județean cât și pe pensionarii ori incompetenții de toate vârstele priponiți în funcțiile de conducere la aeroportul Iași.

Voi sesiza toate instituțiile cu rol de audit extern pentru a identifica cauzele care au dus la situația dezastruoasă de azi și mă angajez cu toată determinarea să particip la procesul de reconstrucție al Aeroportului Internațional Iași, obiectiv fundamental important pentru întregul județ.

 

Marius Bodea

Deputat PNL Iași

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac