fbpx
 
Prezentator TV din Georgia, suspendat de pe post după ce l-a înjurat de mamă pe Putin în direct

Prezentator TV din Georgia, suspendat de pe post după ce l-a înjurat de mamă pe Putin în direct


Kremlinul a reacționat în termeni duri după ce un prezentator georgian a lansat un atac vulgar la adresa lui Vladimir Putin pe care l-a înjurat de mamă în direct la TV.

Moscova a condamnat luni un discurs cu multe obscenităţi al unui prezentator de televiziune din Georgia împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin. Acesta l-a înjurat pe Putin mai bine de un minut, în limba rusă, numindu-l ocupant și rostind cuvinte obscene la adresa părinților lui decedați.

Postul de televiziune Rustavi 2 a transmis duminică o emisiune intitulată Post Scriptum, în care prezentatorul Giorgi Gabunia a vorbit în rusă, cu termeni ofensatori expliciţi la adresa lui Putin şi a poporului rus.

Gabunia i-a numit pe ruşi sclavi şi le-a cerut să plece din ţara sa, care a purtat un scurt război cu Rusia în 2008. Apoi l-a înjurat pe Putin, folosind un limbaj vulgar, extrem de colorat și le-a adresat injurii și mamei și tatălui lui Putin, ambii decedați, arată Știrile Pro TV.

Limbajul folosit i-a șocat pe ruși.

„Este inacceptabil și condamnăm acest tip de atac. Este o mare rușine pentru georgieni” a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Ministerul rus de externe a apreciat într-un comunicat că atacul verbal este ”încă o provocare făţişă din partea forţelor gruzine radicale, cu scopul de a submina relaţiile ruso-gruzine”.

„Actualul incident scandalos este un exemplu clar de rezultat al sentimentelor anti-ruseşti turbate”, arată ministerul.

Imediat în fața televiziunii Rustavi 2 s-a format un protest spontan, canalul și-a întrerupt emisia pentru mai multe ore iar prezentatorul a fost suspendat 2 luni.

După ce emisiunea s-a terminat, mai mulți cetățeni au protestat față de discursul obscen al lui Gabunia și au cerut demiterea lui. Din cauza amenințărilor, canalul Rustavi 2 și-a sistat activitatea pe timpul nopții.

Redacția postului TV și-a cerut scuze publice și a declarat că moderatorul a încălcat normele etice și politica redacțională.

Ieșirea lui Gabunia a fost condamnată inclusiv de președinta Georgiei, Salome Zurabișvili. „Condamn agresivitatea verbală și discursul de ură. Ele contravin tradițiilor georgiene și servesc doar separatismului și creșterii nivelului de tensiune în țară”, a reacționat șefa statului

Luni dimineață, postul TV și-a reluat activitatea.

Relaţiile dintre Georgia şi Rusia s-au tensionat în ultimele săptămâni după protestele de la Tbilisi împotriva Kremlinului, ca urmare a invitării deputatului rus Serghei Gavrilov de către parlamentari din partidul de guvernământ din Georgia.

Manifestanţii de pe străzile capitalei şi-au exprimat furia faţă de prezenţa în ţara lor a trupelor ruseşti rămase după victoria din 2008.

Preşedinta gruzină Salome Zurabişvili a acuzat Moscova că a provocat tulburările ulterioare, în cursul cărora au fost răniţi zeci de protestatari şi ziarişti. Ea a sugerat că a acţionat o „coloană a cincea” loială Rusiei.

Kremlinul a reacţionat la proteste prin sistarea curselor aeriene de pasageri între cele două ţări, motivată prin nevoia de a proteja cetăţenii ruşi de o răbufnire periculoasă a sentimentelor anti-ruseşti.

De asemenea, autorităţile ruse au implementat controale mai stricte ale importurilor de vinuri gruzine. Acestea riscă să fie interzise în Rusia potrivit unor noi planuri.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: