fbpx
Portokal
Consilierii județeni vor suplimentarea cu 30 de milioane de euro a devizului pentru lucrările la axa rutieră Iași-Suceava

Consilierii județeni vor suplimentarea cu 30 de milioane de euro a devizului pentru lucrările la axa rutieră Iași-Suceava


Consilierii județeni se întâlnesc astăzi într-o ședință extraordinară pentru a discuta un proiect ce ține de suplimentarea devizului la axa rutieră Iași – Suceava. Proiectul de peste 73 milioane euro va fi suplimentat cu încă 30 de milioane de euro, asta pentru că la prima licitație nu s-a prezentat nimeni, iar autoritățile vor să atragă constructorii. Suma necesară suplimentării va fi distribuită între CJ Iași și CJ Suceava, autoritatea de la Iași urmând a aloca în plus peste 82 milioane lei (17,4 milioane euro).

Majorarea este justificată, în principal, de modificarea prețurilor la materii prime și materiale de construcție, în special la bitum, în perioada 2016-2019, cu impact semnificativ asupra tuturor cheltuielilor din cadrul devizului.

Documentația tehnică, aferentă depunerii cererii de finațare, s-a realizat în 2016, recepția studiului de fezabilitate și a devizului general a avut loc în luna noiembrie a aceluiași an, când, prețul materialelor de construcție era semnificativ mai mic.

Avansul de care vor beneficia firmele care vor câștiga licitația pentru execuția lucrărilor va fi de 30 de procente din valoarea contractului, arată reprezentanții CJ Iași.

Pentru acest an, s-a propus alocarea a 20 milioane lei de la un alt capitol, urmând ca restul investiției să fie aprobată în baza unui credit de angajament în decursul anilor următori. Proiectul a stârnit deja controverse, opoziția din CJ Iași fiind nemulțumită de modul cum conducerea instituției a tratat proiectul.

Proiectul prevede reabilitatea a 170 de km de drum. La final, 22 de comune și orașe din Iași și Suceava vor fi conectate la rețeaua trans-europeană de transport, iar peste 800.000 de locuitori vor beneficia de drumuri modernizate.

Comunele ieșene care vor beneficia de noul proiect sunt Rediu, Movileni, Gropnița, Coarnele Caprei, Cotnari, Focuri, Belcești, Ceplenița, Scobinți, Lespezi și Sirețel.

Decizia finală, cu privire la suplimentarea fondurilor și rectificarea bugetară, va aparține consilierilor județeni care se vor întruni luni, 5 august, în ședință cu caracter extraordinar.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Go to top