fbpx
Portokal
PNL Iași atacă în instanță proiectul urbanistic prin care se distruge spațiul verde din fața Policlinicii Mari

PNL Iași atacă în instanță proiectul urbanistic prin care se distruge spațiul verde din fața Policlinicii Mari


Reprezentanții PNL Iași au atacat în instanță Planul Urbanistic Zonal aprobat în Consiliul Local prin care se distruge suprafața de spațiul verde din fața Policlinicii Mari.

Acest plan urbanistic se referă, în fapt, la două chioșcuri pe care familia Asimionesei, proprietarii de facto ai ziarului local de șantaj BZI, le dorește lipite de fațada Ambulatoriului de la Spitalul ”Sf. Spiridon”, în stânga și în dreapta intrării în clădire. Magazinele vor fi amplasate pe două suprafețe de teren închiriate în condiții suspecte. Nu este vorba de nicio investiție legată de servicii medicale pentru ieșeni, doar revânzare de mărfuri diverse cu adaos comercial mare, profitând de poziția de monopol la intrarea în cel mai mare spital ieșean. Ieșenii rămân evident cu ochii în soare și după această afacere marca BZI..., a declarat deputatul Marius Bodea, președintele liberalilor din municipiul Iași.

Răzvan Timofciuc, consilier local, susține că Iașul este deficitar la suprafața de spațiu verde.

Fiecare dintre noi merităm să trăim într-un oraș cu spații verzi și să respiram aer curat. Normele UE recomandă 26mp spațiu verde / locuitor. În Iași sunt 13 mp /locuitor în varianta optimistă. De aceea, mă implic în calitate de consilier pentru a salva spațiile verzi de la distrugere. Am solicitat în instanță anularea acestui PUZ prin care se distruge spațiul verde din fața de la Policlinica Mare”, a spus consilierul local.

Article image
Terenul închiriat lui Asimionesei prin interpuși este printre puținele loturi concesionate la Iași în ultimii trei ani. Alt proiect controversat al lui Asimionesei va ajunge în Consiliul Local: mișmașul de la Spitalul „Sf. Spiridon”. Până acum, protectorul său, Mihai Chirica, i-a asigurat majoritatea necesară pentru blocul de pe Sărărie și farmacia de la Spitalul Sf. Maria. Patronul Bună Ziua Iași are cazierul pătat, fiind ...
Autor cristi tanasa Anchete 22 Noiembrie 2018


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Go to top