fbpx
Portokal
Viorica Dăncilă, despre Mihai Chirica: Când primarul va spune cum a strâns 250.000 de euro din salariul de bugetar pentru a cumpăra o casă fiului său, îi voi răspunde și eu

Viorica Dăncilă, despre Mihai Chirica: Când primarul va spune cum a strâns 250.000 de euro din salariul de bugetar pentru a cumpăra o casă fiului său, îi voi răspunde și eu


Premierul Viorica Dăncilă i-a răspuns, vineri, primarului din Iaşi, Mihai Chirica. Premierul a afirmat că edilul ar trebui să explice cum a strâns 250 de mii de euro din salariul de bugetar, pentru a cumpăra o casă. Reacţia şefului Executivului vine în contextul în care primarul Mihai Chirica a publicat pe Facebook un mesaj adresat Vioricăi Dăncilă în care o numeşte „premier cu zero realizări".

„Am să îi răspund domnului primar când va răspunde foarte onest cetăţenilor de la Iaşi cum a reuşit dânsul ca bugetar să strângă 250 mii euro pentru o casă pe care a lăsat-o copilului. Când dânsul va răspunde cetăţenilor acestui oraş îi voi răspunde şi eu domniei sale”, a declarat Viorica Dăncilă, la Iaşi.

Premierul a afirmat că o variantă pentru construcţia Autostrăzii Unirii vizează declararea acesteia în CSAT ca fiind o prioritate de interes naţional.

„Legat de autostrada Unirii am avut o discuţie şi astăzi, avem mai multe variante, una dintre ele să mergem în CSAT şi să devină autostradă de interes naţional astfel încât să putem începe cât mai repede lucrările”, a adăugat Dăncilă.

Reacţia şefului Executivului vine în contextul în care primarul Mihai Chirica a publicat pe Facebook un mesaj adresat Vioricăi Dăncilă în care face referire la vizita anunţată de premier, la sfârşitul săptămânii, la Iaşi. El o numeşte „premier cu zero realizări" şi speră că Dăncilă va fi prezentă în oraş pentru a-şi „lua adio de la votul ieşenilor”.

Mihai Chirica a publicat miercuri pe contul său de Facebook o scrisoare către premierul României, intitulată „Câteva întrebări pentru doamna prim-ministru Viorica Vasilica Dăncilă", în contextul în care Dăncilă este aşteptată vineri la Iaşi.

În text, edilul o numeşte pe Viorica Dăncilă un „premier cu zero realizări", îşi exprimă speranţa că vine în oraş pentru a-şi „lua adio de la votul ieşenilor” şi îi cere socoteală pentru promisiunile făcute de-a lungul timpului.

Primarul Iaşului o întreabă public pe Dăncilă unde sunt cele câteva investiţii majore promise capitalei Moldovei.

Edilul îi urează, totuşi, „bun venit la Iaşi”, „pentru ca ieşenii să vă admire în toată splendoarea de premier cu zero realizări! Viaţa ne-a arătat că toţi cei care au desconsiderat acest oraş mândru şi această provincie frumoasă şi încărcată de spiritualitate au fost aruncaţi la lada de gunoi a istoriei. Vi-l mai aduceţi aminte pe Liviu Dragnea?! Vremelnici conducători, dar eternă osândă din partea poporului!".

În acelaşi text, Mihai Chirica o întreabă pe Viorica Dăncilă dacă are cunoştinţă despre cultura şi oamenii din Iaşi, făcând referire la trecutul capitalei istorice a României.

În finalul scrisorii, Chirica menţionează că este o gazdă bună şi că abia aşteaptă ca Viorica Dăncilă să enumere proiectele finalizate şi „să ne promiteţi alte reuşite măreţe!", făcând o comparaţie cu fostul preşedinte al PSD: „În luna mai, Liviu Dragnea a procedat la fel, dar nu l-a mai crezut nimeni. Ieşenii nu uită şi nu iartă niciodată, doamnă Dăncilă!".

Article image
Primarul abia și-a terminat vila secretă, de 200.000 de euro, de la Frasin, și a trecut la o nouă achiziție exorbitantă. A cumpărat 836 mp pe Sărărie, la 100 m de Bolta Rece, una din puținele suprafețe atât de mari care mai pot fi găsite în zona de case Centru-Copou. Tranzacția s-a făcut pe numele fiului său, care la acea dată avea 11 luni. Curator a fost mama primarului, de 74 de ani, și care are o pensie cumulată cu soțul...
Autor Cezar Moraru Anchete 11 Iunie 2019

 

Sursa: Mediafax


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Go to top