fbpx
Print this page
Deputatul PMP Petru Movilă, despre atacul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca: „Mă aşteptam ca ministrul Sorina Pintea să meargă personal acolo”

Deputatul PMP Petru Movilă, despre atacul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca: „Mă aşteptam ca ministrul Sorina Pintea să meargă personal acolo”


Viceliderul deputaţilor PMP Petru Movilă a afirmat că se aştepta ca Sorina Pintea să se deplaseze personal în Buzău, la fel cum ministrul Sănătăţii făcea „ca Vlad Ţepeş” controale de noapte prin spitale.

„Săpoca, o tragedie fără margini. Un aşa zis spital în subordinea Ministerului Sănătăţii. Un spital cu responsabilitate comună, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Justiţiei. Aici sunt internaţi prin hotărâre judecătorească indivizi periculoşi. Hotărâri judecătoreşti ce trebuie aplicate, indiferent dacă spitalele de maximă siguranţă nu au spaţii de cazare corespunzătoare. Sunt cazaţi delicvenţi, infractori, criminali, fără să se ţină cont de nimic. O să înceapă acuzele reciproce între cele două ministere şi vor scoate în evidenţă faptul că ne trebuie o altă abordare, un singur minister responsabil pentru o instituţie. Acelaşi ping-pong este şi cu şcolile, creşele, spitalele şi altele”, a scris Petru Movilă, duminică, pe Facebook.

Deputatul PMP a adăugat că deplasarea ministrul Sănătăţii la Buzău nu ar fi fost una de imagine, ci ar fi denotat răspundere şi responsabilitate.

„Sorina Pintea a spus că a trimis corpul de control. Mă aşteptam să ia elicopterul de la doamna Dăncilă şi să meargă personal, ca şi atunci când, ca Vlad Ţepeş, făcea controale de noapte prin spitale. Asta nu e o deplasare de imagine ci de maximă răspundere şi responsabilitate. Sunt 4 decedaţi şi 3 în comă, dar pentru guvernanţi nu contează”, a completat Movilă.

Acesta acuză că statul român nu a fost capabil să deschidă un spital unde să poată fi trataţi alcoolici, existând doar nişte centre la Iaşi şi Sibiu, înfiinţate de organizaţii neguvernamentale.

„Statul român nu a fost în stare să deschidă măcar un spital în care să se trateze alcoolicii. Există doar câteva centre (Iaşi, Sibiu) înfiinţate de către nişte ONG-uri, care nu primesc nici un sprijin de la stat. Alcoolismul este o boală, o boală gravă care trebuie tratată cu respectarea unor protocoale şi procedee clare. Tocmai de aceea, la începutul sesiunii parlamentare voi propune că la nivelul fiecărei regiuni să existe măcar o secţie, dacă nu chiar un spital, pentru tratarea alcoolicilor. Din păcate, momentan avem doar un sistem care omoară oameni”, a conchis deputatul PMP.

Patru persoane au murit după ce un bolnav a atacat cu un stativ de perfuzii pacienţii internaţi la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din judeţul Buzău. Bărbatul a rănit şi mai multe persoane.

Bărbatul de 38 de ani, care a atacat pacienţii, a fost internat cu sevraj etilic. Atacatorul s-a luptat cu poliţiştii până a fost imobilizat.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că 9 pacienţi răniţi vor fi preluaţi şi transportaţi la spitale din Bucureşti: 2 - la Spitalul de Urgenţă Floreasca, 2 - la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti , 2 - la Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Pantelimon şi 3 - la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni.

 

Sursa: Mediafax


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare