fbpx
 
Maricel Popa, șeful PSD Iași: Sunt bani pentru şoseaua de centură, întârzierea este din cauza aleşilor locali

Maricel Popa, șeful PSD Iași: Sunt bani pentru şoseaua de centură, întârzierea este din cauza aleşilor locali


Preşedintele PSD Iaşi, Maricel Popa, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că există bani pentru lucrările la şoseaua de centură, dar aleşii locali nu fac demersurile necesare pentru a se putea găsi un constructor.

„Nu mi-am dat seama până acum cât este de greu ca unii aleşi locali să aprobe, doar să ridice mâna, în Consiliul Local şi să pună pe ordinea de zi speţe care ţin de dumnealor sau să-şi asume răspunderea, cum au senmat în 2009 un document că utilităţile se vor face pe banii primăriei. Acum se aşteaptă o hotărâre de consiliu local ca acel tronson de drum să fie dat la Ministerul Transporturilor pentru a face şoseaua de centură. Împreună cu premierul, de anul trecut, din 2018, de atunci am avut în buget şoseaua de centură. De doi ani de zile avem bani în cont pentru şoseaua de centură, dar Primăria Iaşi nu îşi asumă răspunderea aşa cum a semnat în 2009, ca să monteze instalaţiile de canalizare, seturile de iluminat local şi stâlpii pentru fir-contact pentru trolebuze. Atât trebuie să dea”, a declarat, joi, în conferinţă de presă, liderul PSD Iaşi, Maricel Popa.

El a explicat că licitaţia era programată pentru 19 august, însă Primăria Iaşi a întârziat hotărârea de predare a tronsonului în Consiliul Local.

„Pe 19 august am zis că până atunci se va rezolva problema şi i-am promis domnului ministru Răzvan Cuc că-l voi convinge pe domnul primar Mihai Chirica să dea curs acestor clarificări. Au venit clarificări de la toţi constructorii, cine suportă utilităţile, modificarea utilităţilor deoarece acolo va fi un tronson de trei benzi pe un sens, şase benzi în total, dar nici până la ora aceasta nu s-a dat curs la primărie şi nici nu s-a pus pe ordinea de zi în Consiliul Local însăşi faptul să predea acel tronson. Eu îl rog pe domnul primar în mod deosebit şi Consilul Local, să pună pe ordinea de zi la şedinţa următoare şi să răspundă la clarificări. Licitaţia trebuia să fie pe 19 august, de la Primăria Iaşi nu a venit niciun răspuns la clarificări şi s-a schimbat termenul pe 19 septembrie. Poate reuşim măcar în acest ultim moment să să găsim constructor, să răspundă la clarificări, până în martie să realizeze proiectul şi să treacă la execuţie”, a mai spus preşedintele PSD Iaşi.

Maricel Popa a mai spus că există bani prinşi de Guvernul României în buget la Ministerul Transporturilor, pentru constructor, proiectare şi execuţie a şoselei de centură, însă demersurile sunt întârziate de aleşii locali.

 

Sursa: Mediafax


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30