fbpx
Portokal
Marius Bodea: Chirica afectează grav imaginea Iașului. Să ceară scuze ambasadelor statelor jignite în mod iresponsabil!

Marius Bodea: Chirica afectează grav imaginea Iașului. Să ceară scuze ambasadelor statelor jignite în mod iresponsabil!


„În urma noilor declarații iresponsabile ale primarului Iașului, aflate deja în atenția Consiliului Național pentru Combatere Discriminării, îi cer acestuia să prezinte în mod oficial scuze prin intermediul ambasadelor tuturor națiunilor pe care le-a catalogat drept „coborâte din copaci“. Iașul este un oraș multicultural, cu o economie globalizată și un sistem educațional care se dezvoltă având în vedere o perspectivă mondială. De asemenea, centrul nostru universitar găzduiește o comunitate de studenți din care fac parte inclusiv cetățeni din statele nominalizate de Mihai Chirica. Este regretabil faptul că cel aflat vremelnic în cea mai înaltă funcție administrativă a orașului verbalizează o gândire primitivă care nu este în nici un fel reprezentativă pentru cetățenii Iașului.

Lupta împotriva discriminării de orice fel trebuie să fie un țel pentru fiecare locuitor al Iașului, un oraș care poartă deja povara unuia dintre cele mai violente pogromuri din istoria evreilor din România. Orașul care deja poartă o traumă istorică atât de mare a dovedit în deceniile de libertate de după 1989 faptul că are maturitatea de a nu mai repeta niciodată greșelile trecutului și de a se ralia tuturor principiilor de toleranță, egalitate și echitate care reprezintă modele de bună practică în statele cu democrații consolidate.

În mod particular, persoana fizică Mihai Chirica se poate crede și urmașul Doinei Cornea, poate avea și transe mistice atunci când declară că „nu mă las răstignit pe Cruce asemenea Mântuitorului“, căci libertățile individuale sunt consfințite de Constituția țării. Totuși, atunci când te afli în spațiul public, chiar și ca cetățean fără funcție, ai obligația legală de a nu-ți numi compatrioții care își câștigă cu greu pâinea în străinătate nici „prostituate“ și „nici sclavi“. România democratică are legi care pedepsește un astfel de comportament public. În schimb, Mihai Chirica, de la înălțimea funcției sale administrative, lansează zi de zi tirade halucinante, afectând în mod direct imaginea Iașului.

Consilierii domnului Chirica ar trebui să îl prindă într-unul din rarele sale momente în care nu se află în vreo transă indusă sau autoindusă și să îi explice faptul că bigotismul, discriminarea ori rasismul sunt motive de rușine în toată lumea civilizată și că aceste apucături se pedepsesc conform legii atunci când sunt exprimate public.

În epoca sa de apus, fostul primar Nichita, inventatorul personajului public Mihai Chirica, îi numea pe jurnaliști și pe activiștii din societatea civilă „isterici, cretini, bolnavi mintali“. În epoca sa de apus, Mihai Chirica îi numește pe jurnaliști „derbedei“, pe conaționalii simpli „prostituate și sclavi“, iar pe cetățenii străini „coborâți din copac“.

În lipsa oricăror realizări ca edil, lui Mihai Chirica i-au rămas aparițiile televizate, câte patru-cinci pe zi, în care se dezlănțuie spre deliciul presei naționale. Dacă acesta ar face investiții în oraș câte derapaje verbale are ,Iașul ar fi cel mai bogat oraș al României. Din păcate, doar jignește și aberează, și asta ne costă pe toți deopotrivă. Pentru Chirica, administrarea orașului a devenit facultativă.”

 

Deputat PNL Marius Bodea

Președintele Biroului Politic Local PNL Iași


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Go to top