Petru Movilă, despre șoseaua de centură a Iașului și războiul declarațiilor dintre politicienii locali: „Suntem un județ cu două spitale de nebuni care nu par a fi suficiente”

Petru Movilă, despre șoseaua de centură a Iașului și războiul declarațiilor dintre politicienii locali: „Suntem un județ cu două spitale de nebuni care nu par a fi suficiente”


Deputatul PMP Iași Petru Movilă susține că studiul de fezabilitate la șoseaua de centură a orașului trebuie refăcut, cel vechi fiind realizat în urmă cu 12 ani. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, parlamentarul ieșean oferă și soluții.

„Câteva gânduri despre faptul că suntem un judeţ cu două spitale de nebuni care nu par a fi suficiente.

Mă refer la şoseaua de centură a municipiului Iaşi:

- pentru a se realiza investiţia la şoseaua de centură, tronsonul de la Horpaz la bariera de la Tomeşti, inclusiv bd Poitiers, şoseaua Trei Fântâni: aceste porţiuni de drum trebuie preluate de CNAIR, prin Hotărâre de Guvern. Pentru aceasta, trebuie un proces verbal de predare primire a tronsonului de şosea între CL Iaşi şi CNAIR, document care nu există. În baza acestuia se emite o HG.

Din acest punct de vedere, CNAIR nu poate face investiţia.

- trebuie refăcut studiul de fezabilitate pentru acest tronson. Studiul existent este vechi de 12 ani şi nu mai corespunde tehnic şi economic. Tehnic, pentru că, configuraţia traseului nu mai este aceeaşi. S-a construit mult, au apărut alte căi de acces adiacente şi altele. Ar trebui reproiectat traseul cu două benzi pe sens. Studiul trebuie realizat de investitor, CNAIR, împreună cu Primăria Municipiului Iaşi, stabilind de comun acord şi ce responsabilităţi revin fiecărei instituţii. În baza studiului de fezabilitate refăcut, Primăria Iaşi are soluţia legală pentru alocarea fondurilor corespunzătoare.

-din punct de vedere economic trebuie refăcut calculul economic şi reactualizate preţurile la materiale, manopera, tva, luată în calcul celebra OUG 114.

Din punctul meu de vedere, acesta este parcursul şoselei de centură, cel puţin la acest moment.

Din punct de vedere legal nu este nici o problemă, legislaţia românească permite în totalitate realizarea şoselei de centură a Municipiului Iaşi.

De asemenea, dacă Maricel Popa şi Mihai Chirica s-ar aşeza la aceeaşi masă de dialog, lucrurile ar fi rezolvate.

Pentru cei care trăiesc din poveşti, citiţi legile înainte şi informaţi-vă despre procedurile legale. Altfel, toate proiectele Iaşului intra în carnavalul mincinoşilor şi povestitorilor”, scrie Petru Movilă pe pagina sa de Facebook.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Go to top