fbpx
 
colaj foto: diez.md colaj foto: diez.md

La ei se poate! Deputate din Republica Moldova, reținute pentru fraude bancare, la puțin timp după ridicarea imunității (VIDEO)


Deputatele moldovene Marina Tauber și Reghina Apostolova, membre ale Partidului Politic „Șor”, au fost reținute luni după-amiază, la Orhei, la scurt timp după ce Parlamentul de la Chișinău a decis ridicarea imunității parlamentare a celor două, relatează presa din Republica Moldova.

Potrivit Radio Chișinău, cele două deputate sunt cercetate în dosarul fraudei bancare de proporții din 2014.

Procurorul general interimar al R. Moldova, Dumitru Robu, prezent luni în plenul Parlamentului de la Chișinău, a declarat că există bănuieli rezonabile că, începând cu 17 august 2012, Marina Tauber și Reghina Apostolova, ale căror nume figurează și în rapoartele Kroll, au participat activ la pregătirea devalizării instituțiilor financiare, acordând ajutor la preluarea unei bănci în interesul grupului condus de Ilan Șor.

Majoritatea parlamentară a votat în final ridicarea imunității parlamentare a celor două deputate. Deputații Partidului Șor nu au participat la dezbateri. Aceștia au acuzat că ridicarea imunității ar reprezenta un act de răfuială politică și o acțiune de subminare a opoziției.

Radio Chișinău amintește că în luna august Parlamentul a retras și imunitatea lui Ilan Șor, condamnat în prima instanță în dosarul jafului bancar.

Marina Tauber a fost reținută luni după-amiază, la Orhei, la scurt timp după decizia Parlamentului. Cel puțin asta se vede în video-ul postat pe pagina de Facebook a Marinei Tauber. Susținătorii deputatei au încercat să blocheze reținerea acestei, notează Radio Chișinău.

La scurt timp a fost reținută și Rehina Apostolova, tot la Orhei, scrie presa de la Chișinău.

 

Sursa: HotNews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30