fbpx
Print this page
Rovana Plumb, probleme în declarația de avere: suspiciunile oficialilor din Comisia Europeană

Rovana Plumb, probleme în declarația de avere: suspiciunile oficialilor din Comisia Europeană


Rovana Plumb, propunerea României pentru funcția de comisar european, are probleme cu declarația de avere. Una apare în cea din România, şi alta, în cea de la Bruxelles.

Oficialii Comisiei Europene sunt curioși să afle mai multe despre câteva împrumuturi pe care Plumb, pare că a uitat să le menţioneze. Între timp, Viorica Dăncilă i-a luat apărarea și susține că nu este singurul candidat, pentru care oficialii europeni cer detalii.

În declarația sa de avere, Rovana Plumb scrie că are 2 case în Pantelimon și Comarnic, o casă de vacanță, dar și 2 apartamente în București. De asemenea, deține bijuterii în valoare de 7.000 de euro.

Din declarația oficială aflăm că în 2019 a primit 800.000 de lei, în campania pentru europarlamentare. Rovana Plumb a mai împrumutat şi 800.000 de euro de la o bancă, bani pe care trebuie să îi înapoieze în 23 de ani. Un calcul simplu arata că dacă împarţi această sumă la această perioadă de timp, chiar şi fără dobândă, rezultă o rata lunară de 2.900 de euro.

„Există un credit pe care l-am luat în 2007 și care se regăsește în declarația mea de avere. Nu am primit deocamdată întrebările, în momentul în care o să primesc întrebările, o să răspund”, a fost singura declarație pe care a făcut-o Rovana Plumb pentru Știrile PRO TV.

Ori veniturile de ministru declarate pentru anul trecut de exemplu, nu acoperă rata lunară, Plumb câştigând în medie 2.500 de euro.

Aceste împrumuturi i-au făcut curioși pe membrii Comisiei pentru Afaceri Judiciare din Parlamentul European, care au devenit suspicioși.

Premierul Viorica Dăncilă o susține însă pe Rovana Plumb și vorbește mai mult despre... „capra vecinului”.

„Am văzut că și asupra propunerii de comisar al Franței și asupra propunerii de comisar al Belgiei, chiar lucruri foarte grave. La noi ce este trist că aceste acuzații vin tot din partea românilor”, a spus Dăncilă.

Potrivit regulamentului privind verificarea integrității unui candidat la funcția de comisar, în caz că există suspiciuni, oficialii europeni îi vor cere lămuriri scrise sau pot organiza o audiere.

Dacă sunt nemulțumiți de răspunsuri și consideră că un candidat se află într-un conflict financiar sau de interese, pot concluziona că acel comisar nu-și poate exercita funcțiile, iar președintele Parlamentului îi solicită președintelui Comisiei măsuri suplimentare.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare