fbpx
Portokal
Petru Movilă: „Am solicitat Guvernului să își asume un calendar privind Autostrada Iași-Târgu Mureș”

Petru Movilă: „Am solicitat Guvernului să își asume un calendar privind Autostrada Iași-Târgu Mureș”


Deputatul ieșean Petru Movilă a solicitat, astăzi, Guvernului să își asume în mod public implementarea proiectului privind Autostrada Iași-Târgu Mureș.

„Astăzi am solicitat noului Guvern Orban să îşi asume în mod public un calendar privind implementarea precum şi susţinerea Autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş.

Ca iniţiator al legii, am adresat premierului Ludovic Orban, ministrului Transporturilor Lucian Bode şi preşedintelui Comisiei de Transporturi din Camera Deputaţilor, Marius Bodea, o scrisoare deschisă cu rugămintea de a face din A8 o prioritate naţională şi a demara de urgenţă procedurile necesare pentru implementarea acestui proiect.

Am pus accent pe finalizarea procedurilor privind reactualizarea studiilor de fezabilitate, sistarea demersurilor pentru încheierea unui parteneriat public – privat şi eliminarea Comisiei Naţionale de Prognoză din procesul de implementare precum şi transmiterea solicitării privind finanţarea autostrăzii, în integralitatea ei, la Comisia Europeană.

Legea pe care am iniţiat-o este foarte clară şi menţionează că acest proiect se află în subordinea Ministerului Transportului şi a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi nu a Comisiei pentru Prognoză. Din păcate, fostul Guvern a optat pentru încheierea unui parteneriat public – privat în detrimentul fondurilor europene disponibile şi nu a respectat întru totul prevederile legislative. Sper că, de acum, implementarea legii autostrăzii va intra în linie dreaptă, mai ales pentru că pe lista susţinătorilor s-au aflat o bună parte din parlamentarii PNL printre care şi ministrul Transporturilor şi preşedintele Comisiei de Transporturi”, a scris deputatul ieșean pe pagina sa de Facebook.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
Go to top