Marius Bodea:  Primarul-Niciodată-Responsabil, mereu preocupat  să găsească vinovați, a ieșit din nou la rampă

Marius Bodea: Primarul-Niciodată-Responsabil, mereu preocupat să găsească vinovați, a ieșit din nou la rampă

„Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Mihai Chirica a arătat, din nou, că nu este capabil să își asume responsabilitatea funcției și, în privința poluării, aruncă vina pe alții.

În 2018 a fost aprobat, în Consiliul Local, Planul de Calitate a Aerului. În acest document sunt prevăzute 23 măsuri concrete, cu termene clare, ce trebuiau implementate de Primărie. Până în prezent, doar 13% dintre măsurile prevăzute în acest document au fost realizate.

La Iași, în ultimii 5 ani, s-a construit haotic (blocuri-plombă fără locuri de parcare suficiente, spații verzi și infrastructură edilitară), pe baza autorizațiilor de construire semnate de către domnul Chirica, fapt ce a dus la creșterea nivelului de poluare, distrugerea vegetației și scăderea calității vieții ieșenilor. Acest lucru a fost posibil în lipsa unui Plan Urbanistic General actualizat, document a cărui aprobare este tărăgănată în mod intenționat, fiind avantajați dezvoltatorii imobiliari care formează camarila PSD-Chirica.

Apoi, în ultimii 5 ani, primarul Iașului nu a făcut nimic pentru finalizarea șoselei de centură și devierea traficului greu. La Cluj, Primăria a făcut un parteneriat cu primăriile din zona metropolitană pentru realizarea unui proiect identic.

Transportul public, în continuare, nu poate face față cererii și devine impracticabil din cauza traficului infernal și a faptului că nu există bandă unică. De aceea, nu constituie o alternarivă pentru ieșeni. Pistele de biciclete sunt o glumă în municipiul Iași. Transportul alternativ nu este încurajat.

Mai mult, sistemul centralizat de încălzire (CET) a fost falimentat tot de PSD-Chirica, mulți ieșeni fiind nevoiți să își achiziționeze centrale termice de apartament.

Primarul-Niciodată-Responsabil ar trebui, mai întâi, să facă ceea ce depinde de el pentru combaterea poluării (și prerogative are, slavă Domnului), și de-abia apoi să-i certe pe cetățeni că îndrăznesc să își cumpere o mașină”,  a declarat Marius Bodea, preşedintele Biroului Politic Local al PNL Iaşi.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Media


Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
Go to top