fbpx
 
Costel Alexe: „Maricel Popa se face de râs cu fiecare ieșire publică”

Costel Alexe: „Maricel Popa se face de râs cu fiecare ieșire publică”


Propaganda dezinformării și manipulării PSD trebuie să înceteze pentru că fiecare postare, fiecare comunicat de presă și fiecare intervenție publică nu fac decât să discrediteze și mai mult un partid retrograd, nereformat, incapabil să își asume propriile greșeli făcute împotriva românilor, un partid care falsifică abject realitatea, exact cum au falsificat actul guvernării timp de 3 ani.

Că Maricel Popa este neputincios și incompetent o știm cu toții și ne-am convins de nenumărate ori în ultimii 3 ani în care a făcut figurație în fruntea Iașului, trădând mereu interesele județul în favoarea unor interese personale și de partid: nu s-a zbătut niciodată pentru proiectele Iașului, la fel cum a fugit din județ când societatea civilă și opoziția organizau acțiuni de protest spre București pentru deblocarea lucrărilor la Autostrada Iași-Tg.Mureș, autostradă blocată de parlamentarii și Guvernul PSD și să nu uităm că în plenul Consiliului Județean Iași Maricel Popa a făcut pierdută petiția pentru introducerea Șoselei de Centură a Iașului pe ordinea de zi a rectificărilor bugetare, iar astăzi încă desenăm cu carioca pe harta județului drumuri ipotetice.

Comunicatul de presă referitor la procedura de infringement declanșată de Comisia Europeană împotriva României, semnat de Maricel Popa și PSD, nu este decât o dovadă publică a faptul că acest politruc instalat în fruntea administrației publice nu înțelege mecanismele administrative și nu pricepe faptul că această procedură este tocmai un audit public extern făcut de Comisia Europeană împotriva Guvernului PSD în perioada 2016-2019!

Dar, vorba proverbului: ”la Maricel Popa nu e destul dacă nu e și fudul” și iată că reușește cu fiecare ieșire publică să le demonstreze ieșenilor că nu înțelege nimic din ce se întâmplă în jurul lui.

Pentru corecta informare a opiniei publice și pentru risipirea oricăror dubii privitoare la perioada vizată de procedura de infringement doresc să fac următoarele precizări:

Comisia Europeană a aşteptat, practic, trei ani de zile ca tăierile ilegale din România să înceteze. Cred că Europei şi Comisiei Europene le-a păsat mai mult de pădurile României decât guvernelor anterioare. Cum nicio scrisoare a guvernelor anterioare nu a putut convinge că se vrea cu adevărat să se oprească aceste tăieri, în opinia mea şi a experţilor singura metodă pe care au aplicat-o în mod intenţionat cei care au condus Guvernul şi ministerul, anterior, a fost să amâne la nesfârşit implementarea unor soluţii care cu adevărat ar fi limitat şi stopat tăierile ilegale din România - şi mă refer la SUMAL şi la toate celelalte aplicaţii care ar fi trebuit să fie implementate cu prioritate de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor

Aceste lucruri trebuiau făcute de mult, iar faptul că grupuri de interese au avut în fruntea ministerului oameni care să le servească acest scop de a tăia şi de a fura din România nu a dus la implementarea acestor măsuri

După 3 ani tergiversari și blocaje, Sistemul Informaţional Integrat de Urmărire a Materialului Lemnos - SUMAL va deveni operaţional.

Sistemul va permite monitorizarea trasabilităţii transporturilor de materiale lemnoase prin intermediul GPS cu o periodicitate de până la 5 minute, accesul în timp real la evidenţa electronică a intrărilor şi ieşirilor materialelor lemnoase din depozite cu confirmări de primire online. Un alt punct vizează fotografierea transporturilor de lemne pentru fiecare transport, automatizarea pagubelor referitoare la probleme şi cantităţile din camioane. Prin SUMAL scopul final este de a stopa cât mai mult transporturile de lemne cu acelaşi document sau cu încărcături mai mari în camioane decât cele specificate în documentele de însoţire a mărfii.

Am luat decizia cu cei de la STS să introducem aici, în Ministerul, Mediului, Apelor şi Pădurilor, sistemul 112 cu personal silvic de specialitate care să ajute la o mai bună informare şi o conlucrare mai bună cu celelalte instituţii ale statului român, atunci când cetăţenii României semnalează astfel de ilegalităţi silvice. După cum bine ştiţi, o spun rapoartele, unul din cinci apeluri la 112 în care este semnalat un transport ilegal de lemne este confirmat.

 

Costel Alexe - Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

Preşedinte PNL Iaşi


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: