fbpx
 
USR îl va propune pe Dacian Cioloș pentru funcţia de prim-ministru

USR îl va propune pe Dacian Cioloș pentru funcţia de prim-ministru


Preşedintele USR, Dan Barna, anunţă că USR îl va propune, miercuri, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, tot pe Dacian Cioloş pentru funcţia de premier.

Barna spune că USR este dispusă să intre la guvernare pentru a asigura legislaţia care prevede alegea primarilor în două tururi de scrutin.

„Vom merge mâine la consultările convocate de președintele României pentru desemnarea unui nou premier cu aceeași propunere pe care o avem încă de la începutul Alianței USR-PLUS - Dacian Cioloș. Propunerea noastră de premier face parte din proiectul pe care îl propunem României și căruia îi rămânem consecvenți”, a spus Barna.

Barna a adăugat că Alianța USR-PLUS este pregătită pentru guvernare.

„În această seară mă voi consulta cu colegii mei din conducerea Alianței și vom analiza toate variantele care se pot genera în urma discuțiilor care au loc mâine. Ceea ce pot spune deja e că Alianța USR-PLUS va avea o atitudine constructivă în spiritul mandatului încredințat de către alegătorii noștri. De asemenea ne păstrăm obiectivele enunțate anterior, între care în prim plan este acela de a avea două tururi la alegerea primarilor. După cum am spus și la consultările anterioare, dacă proiectul alegerilor anticipate eșuează suntem gata să participăm la guvernare pentru rezolvarea crizei prin care trece țara în această perioadă”, a mai spus Barna.

Întrebat dacă USR l-ar susţine pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de prim-ministru, Barna a spus că decizia va fi luată „funcţie de scenariile reale” care se vor contura.

Liderul USR a spus că în prezent este „foarte scăzută” şansa de a fi organizate alegeri anticipate, iar USR este dispusă să participe la guvernare pentru a asigura legislaţia care să prevadă alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că Ludovic Orban şi-a depus în această seară mandatul de prim-ministru desemnat şi că a convocat pentru miercuri consultări cu partidele pentru desemnarea unui nou premier. Iohannis a precizat că miercuri ar putea avea loc „o desemnare” şi că se va asigura că face ”o desemnare bună”.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: