fbpx
Portokal
Studiu: Aerul poluat accelerează răspândirea noului coronavirus

Studiu: Aerul poluat accelerează răspândirea noului coronavirus


Există o relație directă între aerul poluat și coronavirus, ceea ce poate însemna că combaterea poluării aerului va fi o parte crucială în eliminăriea virusului, scrie BBC.

Cerul senin albastru a putut fi din nou vizibil în marile metrolpole ale lumii datorită interdicțiilor de circulație impuse în urma răspândirii pandemiei de coronavirus. Este o schimbare binevenită pentru mulți, nu în ultimul rând pentru că poluarea ucide în jur de 4,2 milioane de oameni în întreaga lume în fiecare an.

Cercetătorii din SUA construiesc o ipoteză care sugerează că poluarea aerului a înrăutățit semnificativ focarul de Covid-19 și a dus la mai multe decese decât nivelul de poluare ar fi fost unul redus. Pe lângă faptul că predispune persoanele care au trăit în poluare zeci de ani, oamenii de știință au sugerat, de asemenea, că particulele de poluare ale aerului pot acționa ca vehicule pentru transmisia virală.

Aceste noi descoperiri ar putea avea un impact semnificativ asupra modului în care guvernele aleg să relaxeze măsurile de distanțare socială și nu numai, în următoarele luni. Deoarece oamenii de știință spun că îmbunătățirea calității aerului ar putea juca un rol important în depășirea pandemiei.

Un studiu recent arată că înumulțirea particulelor fine, cunoscute sub denumirea de PM2.5, au avut un efect supradimensionat în SUA. O creștere de doar 1 microgram pe metru cub a corespuns unei creșteri cu 15% a deceselor Covid-19, potrivit cercetărilor, conduse de Xiao Wu și Rachel Nethery de la Universitatea Harvard T.H. și Școala Chan de sănătate publică.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Go to top