fbpx
Portokal
Marius Bodea: Pentru construcția autostrăzii Iași -Tg. Mureș nu e nevoie de timp, domnule Chirica, ci de VOINȚĂ!

Marius Bodea: Pentru construcția autostrăzii Iași -Tg. Mureș nu e nevoie de timp, domnule Chirica, ci de VOINȚĂ!


Primarul Iașului, Mihai Chirica, a declarat zilele acestea că „Traversarea munților cu autostrada (n.r. A8), în zona Ditrău, va dura șapte ani!“. Afirmația vine la două săptămâni după ce același primar de Iași susținea la București că proiectul de autostradă Bacău-Brașov (A13) este mai realist decât Iași-Tg.Mureș (A8).

„Pentru domnul Chirica, toate proiectele trebuie să dureze decenii întregi, și ne-a dovedit asta din plin, la Iași, unde în patru ani de mandat, nu a realizat nimic notabil. Domnul primar ne-a obișnuit doar cu lucruri simbolice din fișa postului, pentru că nu a avut voința și competența de a începe o investiție majoră care să ridice economia orașului.

Să susții cu atâta comoditate că proiectul autostrăzii Iași-Tg.Mureș cere prea mult timp pentru a se concretiza este o formă de lașitate îmbrăcată în cuvinte mari, sau cum să renunți la A8 mișelește.

Autostrada Unirii trebuie sa continue în ritm susținut. Moldova toată are nevoie de această legătură cu Europa de Vest, pentru că acolo sunt banii și prosperitatea.

Rolul autostrăzii A13 (Bacău-Brașov) este cu totul diferit și trebuie să meargă și aceasta mai departe, fără îndoială.

Însă A8 (Iași-Tg.Mureș) este cea mai avantajoasă variantă de traversare a munților, pentru că leagă două regiuni, nu două orașe, iar toate județele din Moldova au șanse egale să se conecteze și să se dezvolte.

După ce ani de zile, tu, primar al Iașului, nu ai scos un cuvânt despre autostrada A8, iar acum vii și spui că această investiție nu se susține și că e nevoie de ani întregi pentru a fi dusă la capăt, și astfel să mai dai o palmă ieșenilor, mi se pare un tupeu nemaiîntâlnit.

Îi recomand domnului Chirica să nu-și mai dea cu părerea despre autostradă. Subiectul acesta îl depășește.

Este vremea ca noi toți să ne unim forțele și să îl trimitem din fruntea Primăriei, acasă.

Ieșenii au nevoie de autostradă! Ieșenii merită o administrație competentă, care se bate pentru marile proiecte locale și regionale“!

 

Marius Bodea

Deputat


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Go to top