Este a opta zi de când armata rusă a invadat Ucraina: războiul fulger gândit de generalii lui Putin s-a transformat în unul de uzură
Parașutiști ruși au aterizat miercuri în Harkiv și au atacat unul dintre spitalele militare ale orașului. Ofensiva a fost precedată de bombardamente puternice. Cel puțin 21 de persoane au fost ucise și 112 au fost rănite
Rachetele rusești au lovit și alte orașe printre care Herson și Mariupol.
Herson a fost cucerit de armata rusă, miercuri sera, devenind primul oraș mare ucrainean care intră sub controlul Rusiei.
România, alături de Franța, UK și alte 36 de țări au sesizat Curtea Penală Internațională în legătură cu „atrocitățile” comise de Rusia în Ucraina
Rusia nu a reușit să preia controlul asupra spațiului aerian al Ucrainei, spun strategii militari ai Pentagonului
Imagini LIVE din Kiev
O recompensă de 1 milion de dolari pentru arestarea președintelui rus Vladimir Putin a fost oferită ofițerilor ruși de către antreprenorul rus Alex Konanykhin, transmite Jerusalem Post, citat de G4Media.
O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, dispărând de pe radar într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei.
Vameșii unguri i-au anunțat, miercuri, pe cei români că doar cetățenii ucraineni care au pașaport biometric mai pot intra în Ungaria, având în vedere că aceeași regulă s-ar aplica și la intrarea în Austria, potrivit G4Media.
De la începutul războiului din Ucraina şi până acum, 1.070 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România, a anunțat miercuri seară Ministerul Afacerilor Interne, precizând că aceşti cetăţeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.
La data de 24 februarie 2022, Rusia invada Ucraina, la doar 3 zile de la momentul în care președintele Rusiei, Vladimir Putin, recunoștea independența regiunilor separatiste ucrainene Donețk și Lugansk. Rusia și-a masat trupele militare la granița cu Ucraina încă din 2021, iar în tot acest timp, Vladimir Putin a transmis că nu vrea să pornească un război și nici nu este vorba de un conflict, ci de dorința Rusiei de a „demilitariza” Ucraina. Pe 25 februarie 2022, la o zi după ce Rusia a invadat Ucraina, Serghei Lavrov – ministrul rus de Externe – declara că „Nimeni nu plănuiește să invadeze Ucraina” și mai spunea că „Guvernul rus dorește ca poporul ucrainean să fie independent și va asigura demilitarizarea țării”. Declarațiile oficialilor ruși sunt într-un total dezacord cu realitate din Ucraina, realitate pe care o vedem de 6 zile încoace. Dacă ucrainenii își părăsesc țara și caută adăpost, refugiu și își doresc pace, trăind în fiecare zi oroarea generată de regimul de la Kremlin, ce știu rușii despre ce se întâmplă în țara vecină?
Un tânăr militar rus a izbucnit în plâns după ce a fost hrănit de civilii ucraineni şi a fost lăsat să vorbească la telefon cu apropiaţii săi, potrivit unei înregistrări de pe rețelele de socializare.
În Netișin, regiunea Hmelnytsky, din Ucraina oamenii au prins un tâlhar și au decis să-l pedepsească conform legilor războiului, scrie presa locală ucraineană.
Armata ucraineană le-a invitat miercuri pe mamele soldaţilor ruşi capturaţi pe teritoriul său să vină să îi ia, Kievul afirmând că a luat prizonieri zeci de militari de la începutul invaziei ruse, relatează AFP
Oficialii din orașul Mariupol, din sud-estul Ucrainei, în apropiere de granița cu Rusia, au declarat că se tem că un număr mare de oameni ar putea fi morți în urma multiplelor bombardamente.