fbpx
Portokal
Fiscul din Ucraina a scos la licitație lenjeria intimă a datornicilor

Fiscul din Ucraina a scos la licitație lenjeria intimă a datornicilor


Lenjeria intimă face parte dintre articolele confiscate și scoase la licitație de către fisc în Ucraina. Statul vinde aproape orice bunuri confiscate în urma raidurilor executorilor judecătorești asupra celor care nu și-au plătit datoriile, potrivit BBC.

Pe un site web al Ministerului ucrainean al Justiției pentru licitații online, numit Setam, au fost postate zeci de perechi de chiloti. Prețul inițial pentru o astfel de pereche pornește de la 19 hrivne, adică undeva la mai puțin de 3 lei.

De asemenea, au fost cazuri în care statul a scos la vânzare vaci și oi. Anul trecut, autoritățile au încercat să obțină bani prin scoaterea la licitație a doi câini de companie, lucru care a stârnit indignare pe rețelele sociale.

Un deputat ucrainean a devenit ținta ironiilor, după ce a sugerat unui pensionar aflat în dificultate că ar trebui să-și vândă câinele ca să-şi achite facturile.

În Ucraina, peste două milioane de oameni au datorii la fisc, iar numărul datornicilor a crescut anul trecut cu 300.000 din cauza pandemiei de COVID.

Potrivit cercetărilor ONU, de la începutul pandemiei, în peste 40% dintre familiile ucrainene, cel puțin un membru al familiei și-a pierdut locul de muncă.

Site-ul de licitaţie online a bunurilor confiscate a fost lansat de Ministerul de Justiţie în 2015 şi de atunci s-au făcut vânzări în valoare de circa 14,1 miliarde de grivne sau o jumătate de milion de dolari. Ministerul mai donează unele bunuri confiscate orfelinatelor, spitalelor și școlilor.

 

Sursa: Libertatea


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top