fbpx
Portokal
Clădirile Silk District – cele mai rezistente la seisme din ce s-a construit în Iași

Clădirile Silk District – cele mai rezistente la seisme din ce s-a construit în Iași


Clădirile noului cartier ieșean Silk District vor fi printre cele mai sigure din România în ceea ce privește rezistența la cutremure. La proiectarea structurilor s-au folosit cele mai avansate și actuale metode la nivel mondial.

Cel mai avansat soft de calcul pentru structuri
Pentru proiectarea fundațiilor imobilelor, Eugen Morariu, partener al dezvoltatorului Prime Kapital, și echipa sa au utilizat metode avansate de interacțiune teren-structură.

„Dintre programele de calcul aș mentiona ETABS, recunoscut global ca pionier în domeniul softurilor de calcul structural și seismic, folosit în peste 160 de țări la proiectarea celor mai semificative clădiri civile (Taipei 101 Tower în Taiwan, One World Trade Center în New York), dar și a unor clădiri de geniu ingineresc (Stadionul Olimpic din Beijing, podul Hobanat Centenario peste canalul Panama). Pe de altă parte folosim programe de detaliere 3D a structurilor de rezistență precum Allplan și Revit, care permit o studiere exemplară în ceea ce privește elementele de execuție a structurilor de rezistență și o corelare armonioasă și precisă atât cu arhitectura clădirii, cât și cu instalațiile acesteia”, a declarat Eugen Morariu.
Proiectat să aibă rezistență dublă față de un cutremur de peste 7 grade
Rezistența unei clădiri în cazul unui cutremur depinde de mai multe caracteristici ale cutremurului: scara de magnitudine (scara Richter), adâncimea, perioada oscilațiilor, stratificarea pământului și alți factori.

Istoria tuturor cutremurelor a fost folosită de specialiști în proiectarea unor structuri care să reziste la mișcările seismice, majoritatea având caracteristicile celor din trecut. „Accelerația maximă de proiectare este 25% din accelerația gravitațională, care se multiplică cu 1.2 pentru a ține cont de clasa de importanță II a clădirilor. Pentru comparație, la Iași, accelerația maximă produsă de cutremulul din 31 august 1986 a fost de 14% din accelerația gravitațională, iar magnitudinea acestuia a fost de 7.1 grade Richter, practic acțiunea la care a fost proiectat Silk District este dublă”, a spus partenerul Prime Kapital.

Expertul care a proiectat cele mai înalte clădiri din România
Eugen Morariu și echipa sa au o experiență de peste 25 de ani în domeniul proiectării seismice a structurii de rezistență, fiind implicați de-a lungul timpului în proiectarea celor mai înalte clădiri din România. Mai mult, au fost implicați în redactarea normativelor moderne de proiectare seismică din România (P100-92, P100-2006, P100-2013), dar și în redactarea celor mai importante coduri de proiectare în domeniul structurilor de beton armat din România.

Silk District: 400 de locuri de parcare la 315 apartamente

Amplasat pe Calea Chișinăului, Silk District este un proiect de regenerare urbană realizat de Prime Kapital care va cuprinde:

- o suprafață de aproximativ 100.000 mp din care 40.000 mp dedicați spațiilor verzi, locurilor de joacă, aleilor și teraselor

- 315 apartamente de 1-4 camere doar în faza întâi, dispuse în 40 de layout-uri unice

- aproximativ 400 locuri de parcare multi-level
- o nouă generație de birouri Clasa A
Finalizarea este programată pentru sfârșitul anului 2022. Detalii suplimentare pe www.silkdistrict.ro.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top