fbpx
Portokal
Coreenii de la LG ies de pe piața smartphone-urilor, după ani de pierdere

Coreenii de la LG ies de pe piața smartphone-urilor, după ani de pierdere


Producătorul sud-coreean de electronice LG a anunțat oficial că renunță să mai concureze pe piața smartphone-urilor, după ce ani la rând a înregistrat pierderi, relatează News.ro.

Aparatele încă sunt pe piață și pot fi achiziționate, dar la ora actuală nu se știe cum va fi asigurat suportul pentru cei care le vor cumpăra, mai arată sursa citată.

Nu au fost anunțate disponibilizări până acum, iar cei de la LG spun că deciziile privind forța de muncă vor fi luate local, în funcție de particularitățile afacerilor desfășurate de companie.

Oficial, producătorul coreean spune că renunță la smartphone-uri pentru a se putea concentra pe alte zone de viitor, precum componentele pentru vehicule electrice, case inteligente, inteligență artificială etc.

Analiștii susțin că ieșirea LG de pe piața smartphone-urilor nu este o surpriză, având în vedere că divizia de telefoane inteligente a fost ani la rând pe pierderi.

Cea mai bună perioadă pentru LG a fost cea în care compania producea device-uri pentru seria Nexus, a celor de la Google, înainte ca gigantul american să-și facă propria divizie de hardware. Compania a fost unul dintre cei mai inovatori producători de smartphone-uri, însă acest lucru nu s-a concretizat la nivel financiar.

Anul acesta, compania anunțase lansarea unui smartphone care-și mărea suprafața prin rularea ecranului, dar cel mai probabil produsul nu va mai fi scos pe piață, mai notează sursa citată.

 

Sursa: Libertatea

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top