fbpx
Portokal
Ecosistemul cartierului Silk District: interacțiune totală cu natura

Ecosistemul cartierului Silk District: interacțiune totală cu natura


4 ha de parcuri și zone de recreere vor transforma complexul rezidențial într-un cartier verde. În ofertă se regăsesc și unitățile tip „maisonette”, o combinație între apartament și casă cu grădină. Zone comerciale, păduri urbane, parcări subterane și drumuri noi, toate pe 10 ha în care grija nr. 1 este recreerea viitorilor proprietari

Inovativ. Acesta este unul dintre cuvintele care definesc noul cartier, Silk District, ce va fi situat pe Calea Chișinăului. În zonă centrală, dar cu verdeață, spații ample de parcare, dar „invizibile”, locuințe de toate mărimile și pentru toate gusturile, cu finisaje ce includ mărci consacrate în Europa.

Și, pe lângă toate acestea, interesant și provocator din punct de vedere arhitectural. În primele două faze ale proiectului, ce va fi dezvoltat de Prime Kapital, vor fi construite 661 apartamente și 800 de locuri de parcare. Primii proprietari se vor muta în noile locuințe în ultimul trimestru din 2022.

1.400 de copaci în Silk District
Lucrările la acest proiect vor începe în vară. „Viitorul cartier al Iașului oferă spații de parcare ample, conectate la apartamente, dar «invizibile», 4 hectare de parcuri și zone de recreere și păduri urbane ce cuprind circa 1.400 de copaci care cresc într-un mediu lipsit de mașini”, a declarat Maggie Kitshoff, Residential Partner Prime Kapital, dezvoltatorul investiției de la Iași.

Locuințele sunt gândite să satisfacă orice nevoie. Ca idee, vor fi duplexuri mari cu 4 camere, până la unități tip „maisonette” cu grădină (o soluție hibridă între case urbane de lux, tip „townhouse”, și apartamente), studiouri, apartamente cu câte 2 camere și 3 camere.

Cartier complet functional încă din prima fază
Investiția poate fi descrisă în câteva cifre reper. Astfel, Silk District, amplasat pe Calea Chișinăului nr. 22, va însemna o suprafață de aproximativ 100.000 mp din care 40.000 mp destinați spațiilor verzi, locurilor de joacă, aleilor și teraselor. În faza I de dezvoltare vor fi realizate 315 apartamente de 1-4 camere, alte 346 apartamente urmând a fi construite în faza a II-a, ce are ca termen de finalizare a doua jumătate a anului 2023.

Ansamblul va beneficia și de 800 locuri de parcare multi-level. „Fiecare fază a proiectului va fi o micro fază complet funcțională a masterplanului. Ne asigurăm astfel că viitorii clienți se pot bucura de avantajele din fiecare fază, cum ar fi zone comerciale și de servicii suplimentare, spații comunitare, păduri urbane, zone verzi și acces adecvat, prin realizarea de drumuri noi și infrastructura aferentă”, a precizat Maggie Kitshoff, Residential Partner Prime Kapital.

40 de specialiști au creat grădinile din Silk District
Firma dezvoltatoare a noului cartier ieșean pune un accent deosebit și pe diversitatea naturală. „Conceptul peisagistic al Silk District este organizat pe principii de sustenabilitate, rezultând un proiect de landscape frumos, ușor de întreținut și cu costuri de mentenanță reduse. Este realizat de Beros Abdul +, studio de arhitectură și design urban cu experință vastă, recunoscut pentru proiectele de arhitectură peisagistică ce includ strategii ecologice”, se menționează pe www.silkdistrict.ro, site-ul de prezentare.

Potrivit aceleiași surse, la componenta peisagistică a lucrat o echipă compusă din 40 de specialiști. „Prin selecția plantelor și felul în care acestea sunt îmbinate, se creează ecosisteme ce reproduc interacțiunile din natura. Prin urmare, mediul astfel creat va realiza acele funcții naturale ale vegetației precum curățarea apelor pluviale, prevenția eroziunii solului, răcorirea naturală a mediului, absorbția de dioxid de carbon”, este o altă explicație relevantă.

O fostă zonă industrială devine un cartier verde

Beneficiile pentru viitorii locuitori sunt certe. Spațiile verzi din Silk District vor cuprinde zone cu funcții diferite: spații de joacă pentru copii, spații amenajate pentru mișcare, spații de întâlnire. Sportul, relaxarea și socializarea sunt trei elemente cheie ale unui ansamblu public atent proiectat. Natura joacă un rol important în reducerea stresului, în încurajarea unui stil de viață mai sănătos și creșterea calitatea vieții. Silk District va reda locuitorilor Iașului o zonă industrială neutilizată pe care o va transforma într-un cartier verde.


Informații suplimentare despre acest nou cartier, găsiți pe www.silkdistrict.ro. Tot acolo, aflați și modalitățile de a-i contacta direct pe reprezentanții dezvoltatorului care vă vor răspunde la toate întrebările legate de acest proiect.

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top