fbpx
 
Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu a fost respinsă (VIDEO)

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu a fost respinsă (VIDEO)


Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată „România eşuată. Recordul „fantastic” al Guvernului Cîţu" a fost respinsă, marţi, de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Votul a fost secret cu bile.

Numărul total al parlamentarilor care au votat la moţiunea de cenzură a fost de 202, din care „pentru" au votat 201, iar „împotrivă" a fost doar un vot.

Pentru ca moţiunea să fie adoptată, era nevoie de 234 de voturi „pentru", adică jumătate plus unu din numărul de mandate, amintește Agerpres.

„Social-democraţii văd în mine cel mai mare inamic al lor, o ameninţare. Şi o vedem şi în această moţiune de astăzi. De ce? Pentru că sunt singurul care s-a opus sistematic şi vehement oricărei colaborări, de orice formă, cu PSD. Toţi românii trebuie să ştie că niciodată nu voi face compromisuri, dar mai ales când vine vorba de PSD. Ştiţi deja ce fel de politician sunt. Şi ştiţi că niciodată, dar niciodată nu aş susţine, nici măcar în glumă, să dau jos propriul Guvern ca apoi să fac guvernare cu PSD. Am intrat în politică fiind liberal convins şi voi respecta până la capăt principiile şi valorile liberale. Domnilor de la PSD, degeaba speraţi. Vă minţiţi singuri. După 25 septembrie va fi şi mai rău pentru dvs. Am tranşat alegerile din PNL, de cine vă e cel mai frică nu scăpaţi", a declarat Cîțu de la tribuna Parlamentului.

În replică, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a cerut marţi premierului Florin Cîţu "să revină pe pământ" şi să oprească "sarabanda împrumuturilor" pentru a nu mai crea alte "generaţii de sacrificiu".

„Domnule Cîţu, aroganţa nu vă ajută la nimic, dimpotrivă, uitaţi-vă în istoria colegilor al cărui preşedinte vreţi să fiţi, toată gaşca de pedelişti care sunt în spatele dumneavoastră au plesnit de aroganţă şi au pierdut. Reveniţi pe pământ, opriţi sarabanda împrumuturilor. Ajung atâtea generaţii de sacrificiu. Nu mai creaţi altele”, a spus Ciolacu.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30