fbpx
Portokal
Adevăratul cartier verde: 30% din energia consumată în Silk District este din surse regenerabile

Adevăratul cartier verde: 30% din energia consumată în Silk District este din surse regenerabile


Silk District, un proiect de regenerare urbană realizat de Prime Kapital, se anunță a fi un cartier ecologic din toate punctele de vedere. Ansamblul ce va fi ridicat pe Calea Chișinăului nr. 22 va încorpora tehnologii moderne, ce asigură o eficiență energetică ridicată.

Astfel, minim 30% din necesarul energetic al cartierului va fi asigurat din surse regenerabile. În plus, se va pune un accent deosebit pe spațiile verzi, zona urmând să aibă prima pădure urbană din Iași.


Apă caldă prin panouri solare proprii

Concret, Silk District va dispune de panouri solare ce vor contribui la ridicarea temperaturii apei ce va fi folosită la încălzire și de panouri fotovoltaice pentru obținerea de energie electrică “verde” pentru alimentarea rețelei, cu preponderență a spațiilor comune.

„În completare, am acordat o atenție deosebită calității materialelor utilizate în construcție și am implementat soluții moderne, cu un randament ridicat. Implementarea principiilor Nearly Zero Energy Building (NZEB), a unor materiale și tehnologii moderne precum și includerea în proiect a unor spații verzi organizate pe principii sustenabile fac ca Silk District să fie un proiect durabil, cu impact pozitiv asupra dezvoltării sănătoase a Iașului”, au comunicat reprezentanții dezvoltatorului.

Termoizolație superioară, cu vată bazaltică

Pentru a obține o clădire cu eficiență energetică ridicată este importantă folosirea de materiale ce asigură o bună izolație. Anveloparea corectă a unei clădiri îmbunătățește inerția termică a pereților exteriori și limitează pierderile.

Pereții exteriori ai clădirilor rezidențiale ce se vor construi în Silk District vor avea o grosime de 30 cm fiind realizați din zidărie cărămidă tencuiți la interior și termoizolați la exterior cu termo-sistem de 15 cm grosime, ce oferă o izolație și o acustică excelente. Materialul folosit (vată minerală bazaltică) este rezistent la foc, iar energia termică înmagazinată în masa materialului se eliberează treptat în timp, mărind confortul termic.

În plus, acest material prezintă o rezistență ridicată și este ignifug, în consecință, nu arde și nu propagă focul, ci îi încetinește înaintarea, chiar și când căldura degajată depășește 1.000°C. Pentru a limita pierderile în zona ferestrelor, se va folosi tâmplărie din PVC cu un grad sporit de izolare termică.

Centrale de bloc, nu de apartament: randament mai bun

Fiecare clădire din cadrul Silk District va dispune de încălzire centralizată proprie. Soluția centralizată oferă un randament global superior față de centralele de apartament. Prin urmare, consumul energetic necesar încălzirii locuințelor și al apei calde menajere este mai mic.

În plus, ele oferă un grad mai mare de siguranță, prin renunțarea la centralele termice individuale de apartament fiind eliminate o serie de riscuri, precum scurgeri de gaze, incendii, explozii. Centrala de bloc are o anduranță în folosire mult mai ridicată decât centrala de apartament, de unde și riscul de avarie mult mai scăzut.

Prima pădure urbană va fi la Silk District

Silk District va aduce în Iași prima pădure urbană din oraș. Peste 40.000 mp din totalul de aproximativ 100.000 mp ai proiectului rezidențial vor fi dedicați naturii, spațiilor verzi și de recreere, locurilor de joacă, aleilor și teraselor.

Pădurea urbană Silk District va cuprinde aproximativ 1.400 de arbori și le va oferi rezidenților o oază de liniște și relaxare, izolând totodată cartierul de zgomotul orașului și ferindu-l de poluare. Spațiile verzi vor cuprinde o varietate de specii endemice și plante aclimatizate, de la flori și ierburi ornamentale, până la arbuști și copaci. Vegetația va fi densă, atât la nivelul solului, cât și la nivelul copacilor.

Silk District este o comunitate integrată, într-un cartier verde, cu:

- o suprafață de aproximativ 100.000 mp din care 40.000 mp destinați spațiilor verzi, locurilor de joacă, aleilor și teraselor

- faza I: 315 apartamente de 1-4 camere, dispuse în 40 de layout-uri unice

- faza II: 346 apartamente de 1-4 camere având, de asemenea, tot 40 de layout-uri diferite

- aproximativ 800 locuri de parcare multi-level
- finalizare faza I la sfârșitul anului 2022, iar faza II în a doua jumătate a anului 2023

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top