fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Salariul minim ar putea crește de la 1 ianuarie: 1.530 de lei este varianta propusă de sindicate

Salariul minim ar putea crește de la 1 ianuarie: 1.530 de lei este varianta propusă de sindicate


Salariul minim ar putea crește de la 1 ianuarie, iar o variantă propusă de sindicate este ca venitul minim net să ajugă la 1530 de lei. O primă discuție între sindicate și guvernanți a avut locmarți, 31 august, în cadrul întâlnirii s-au analizat variantele propuse. Discuțiile se vor relua săptămâna viitoare cu participarea patronatelor.

Blocul Naţional Sindical propune ca salariul minim pe economie să fie majorat în 2022 până la 1.530 de lei net. Liderii BNS au spus că, pentru ca această creștere să fie posibilă, deducerea personală de bază să se dubleze – de la 350 la 700 lei, pentru salariile aflate sub şi la nivelul salariului minim.

„Ar duce la un slariu minim net de circa 1.550 de lei. Am luat în evaluarea noastră în calcul  și impactul pe care l-ar putea avea asupra mediului economic, pentru că există și riscul ca o creștere brutală a salariului minim să ducă la pierderea foarte multor locuri de muncă“, a explicat liderul Blocului Național Sindical, Dumitru Costin.

După discuțiile purtate marți după-amiază, ministrul Muncii, Raluca Turcan a publicat un mesaj pe Facebook în care a subliniat că „orice majorare” trebuie „să fie susţinută de economie pentru a evita blocajele ulterioare”.

„Salariul minim trebuie să crească – a scris Raluca Turcan. Am agreat cu partenerii sociali ca săptămâna viitoare să ne întâlnim în Consiliul Naţional Tripartit, astfel încât confederaţiile sindicale şi cele patronale să îşi prezinte şi faţă în faţă propunerile. Vom analiza toate variantele propuse, iar Guvernul va contura o soluţie pe care o vom supune dezbaterii publice”, a notat ministrul Muncii.

Blocul Naţional Sindical atrage atenţia că nivelul actual al salariului minim nu permite unei familii medii de salariaţi să depăşească pragul de sărăcie, dar și că la nivel naţional creşterea inegalităţilor s-a accentuat în perioada pandemiei şi a afectat cu prioritate zonele sărace ale ţării.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac