fbpx
 
50 de lei lunar pentru copiii care fac sport de performanță, pentru acoperirea unor cheltuieli necesare. Proiect adoptat de Senat

50 de lei lunar pentru copiii care fac sport de performanță, pentru acoperirea unor cheltuieli necesare. Proiect adoptat de Senat


Senatul a adoptat, luni, o propunere legislativă de modificare a Legii educaţiei fizice şi sportului 69/2000 prin care copiii şi juniorii legitimaţi la cluburi sportive, care se pregătesc pentru competiţii oficiale, vor primi lunar un tichet valoric de 50 lei pentru acoperirea unor cheltuieli necesare practicării sportului de performanţă.

Au fost 83 de voturi „pentru", 46 „împotrivă" şi o abţinere, conform Agerpres.

Iniţiată de un grup de parlamentari PSD, propunerea legislativă prevede că juniorii şi copiii legitimaţi la structurile sportive care practică sportul în mod organizat, pentru a participa la competiţii sportive naţionale şi internaţionale oficiale, sunt consideraţi sportivi de performanţă şi beneficiază lunar de un stimulent financiar sub forma tichetelor valorice denumit „tichet de sportiv".

Potrivit expunerii de motive a propunerii legislative, „pentru a avea o motivare în sistemul sportiv, trebuie să ai o miză corespunzătoare a muncii, iar tichetele de sportiv vin în ajutorul celor care practică sportul de performanţă, fiind un stimulent financiar în rândul copiilor legitimaţi la structurile sportive".

Tichetele de sportiv sunt bonuri de valoare pe suport de hârtie destinate exclusiv pentru acoperirea unor cheltuieli privind practicarea sportului de performanţă, ce pot fi utilizate numai pe teritoriul României, pentru servicii sau bunuri furnizate de persoane juridice cu care Ministerul Tineretului şi Sportului a încheiat un acord în acest sens.

Potrivit unui amendament al Comisiei pentru învăţământ tineret şi sport, însuşit luni de plenul Senatului, valoarea tichetelor de sportiv este redusă de la 150 lei, cât era prevăzut de iniţiatori în proiectul de act normativ, la 50 lei.

Fiecare sportiv are dreptul la un singur tichet pe lună, perioada de valabilitate fiind de un an de la data emiterii.

O altă propunere legislativă, iniţiată tot de parlamentari PSD, adoptată luni de Senat (108 de voturi „pentru" şi 22 de abţineri) completează aceeaşi Lege a educaţiei fizice şi sportului 69/2000, în sensul posibilităţii Ministerului Tineretului şi Sportului de a organiza Săptămâna Mişcării în România prin direcţiile judeţene pentru tineret şi sport, cluburile sportive, complexuri sportive naţionale şi casele de cultură ale studenţilor.

Un al treilea proiect adoptat luni, în unanimitate, care modifică Legea educaţiei fizice şi sportului 69/2000, iniţiat de un grup de parlamentari PNL, prevede că federaţiile sportive naţionale, care primesc finanţare de la bugetul de stat prin intermediul Ministerul Tineretului şi Sportului, au obligaţia să deţină o pagina proprie de internet pe care să poată fi vizualizate statutul federaţiei şi altor acte constitutive, structura organizatorică, conducerea federaţiei, bugetul, programele şi strategiile proprii, regulamentele, lista cluburilor sportive afiliate, precum şi alte materiale de interes public.

Toate cele trei propuneri legislative de modificare a Legii educaţiei fizice şi sportului 69/2000 vor fi dezbătute de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

 

Sursa: HotNews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: