fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Elon Musk va plăti anul acesta impozite de peste 11 miliarde de dolari

Elon Musk va plăti anul acesta impozite de peste 11 miliarde de dolari


Directorul general al Tesla Inc, Elon Musk, a scris pe Twitter că anul acesta va plăti impozite de peste 11 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Săptămâna trecută, Elizabeth Warren, senator american din partea Partidului Democrat, a scris pe Twitter că Musk ar trebui să plătească taxe şi să înceteze „să se considere mai presus de toţi ceilalţi”, după ce revista Time l-a desemnat pe Elon Musk „Persoana anului 2021″.

Şi publicaţia britanică Financial Times l-a numit pe şeful Tesla „Persoana anului 2021″⁣, în semn de apreciere pentru munca depusă la transformarea industriei vehiculelor electrice.

Musk a răspuns mesajului spunând că „anul acesta va plăti mai multe impozite decât a plătit vreodată orice american”.

Musk este cel mai bogat om de pe planetă, iar capitalizarea de piaţă a Tesla depăşeşte 1.000 de miliarde de dolari, fiind mai valoroasă decât renumiţii producători Ford Motor şi General Motors împreună.

În ultimele săptămâni, Elon Musk a vândut acţiuni Tesla în valoare de aproape 14 miliarde de dolari, după ce i-a întrebat pe utilizatorii de Twitter dacă ar trebui să îşi diminueze cu 10% participaţia la producătorul american de automobile electrice.

La începutul lunii noiembrie, Musk anunţa că va vinde 10% din participaţia sa dacă utilizatorii Twitter sunt de acord cu această idee. Fondatorul şi directorul general de la Tesla deţinea la acea dată o combinaţie de 244 milioane de acţiuni, fie prin trustul său, fie prin diferite opţiuni cu acţiuni, echivalentul a aproximativ 23% din capitalul Tesla.

Musk este şi fondatorul şi directorul general la compania de rachete SpaceX, precum şi la start-up-ul Neuralink sau la firma de infrastructură The Boring Company, cu o avere estimată de Bloomberg la aproximativ 338 de miliarde de dolari.

 

Sursa: Agerpres


 
Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac