fbpx
 
Foto: Facebook/Primăria Vârfu Câmpului Foto: Facebook/Primăria Vârfu Câmpului

Sute de ucraineni şi-au stabilit domiciliul într-o comună din Botoșani, în mai puţin de o lună


Numărul cetăţenilor ucraineni care îşi stabilesc domiciliul în comuna Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani creşte considerabil şi pe fondul tensiunilor de la graniţa dintre Ucraina şi Rusia.

Numărul de locuitori ai comunei creşte semnificativ de la o lună la alta, în ciuda faptului că populaţia reală este constantă. Astfel, în mai puţin de o lună, numărul de locuitori din Vârfu Câmpului a crescut cu aproape 300, de la 9.136 la 31 ianuarie 2022 la 9.412 pe 22 februarie, potrivit Agerpres.

Creşterea este una artificială, în condiţiile în care numărul cetăţenilor români care locuiesc efectiv pe raza acestei unităţi administrativ-teritoriale este de doar 3.622.

„Într-o singură zi am avut şapte cetăţeni ucraineni care au solicitat reşedinţă definitivă în Vârfu Câmpului. Sunt mulţi în ultima vreme. Nu ştiu câţi sunt exact, dar oricum sunt cu zecile şi cu sutele într-o săptămână. Vin şi îşi fac documentele şi se mută pe Vârfu Câmpului. Este legat de situaţia conflictuală ruso-ucraineană. Probabil îi sperie şi ei caută să plece cât mai mulţi”, a afirmat primarul comunei, Maria Huțu.

Vârfu Câmpului este o comună care se află în partea de Nord-Vest a judeţului Botoşani, la aproximativ 30 de kilometri de Vama Siret de la frontiera româno-ucraineană.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: