fbpx
 
Déjà vu! Municipiul Bacău a rămas fără apă pentru două zile: prefectul acuză primarul că nu a gestionat situația

Déjà vu! Municipiul Bacău a rămas fără apă pentru două zile: prefectul acuză primarul că nu a gestionat situația


Municipiul Bacău a rămas fără apă potabilă în intervalul 5 mai, ora 22,00 - 7 mai, ora 08,00, pentru ca reprezentanţii Companiei Regională de Apă Bacău (CRAB) să realizeze interconectarea unei conducte necesare racordării oraşului la reţeaua de distribuţie.

Prefectul Lucian-Gabriel Bogdănel l-a acuzat pe primar că nu a gestionat această criză, iar şcolile din oraş nu au primit apă pentru igiena elevilor, transmite Agerpres.

În acest sens, prefectul a prezentat fotografia unui butoi de plastic dintr-un liceu de elită din oraş, cu menţiunea „Ciubărul", ca rezervă de apă constituită în contextul sistării furnizării apei în oraş.

„De ce i-aţi minţit pe băcăuani că rezerva de apă e gata din aprilie 2021? De ce aţi încuviinţat plata lucrării, deşi aceasta este neterminată? De ce vă purtaţi cu mănuşi cu antreprenorul lucrării? De ce nu faceţi plângerile penale cu care aţi „ameninţat” în Consiliul Local? De ce nu demaraţi punerea în siguranţă a conductei de aducţiune, al cărei proprietar este UAT Municipiul Bacău? Deci, de ce nu merge rezerva de Apă dacă noi am terminat-o din aprilie 2021?", a întrebat Lucian-Gabriel Bogdănel.

Anterior declaraţiei prefectului, primarul Lucian-Daniel Stanciu Viziteu a spus că s-a asigurat că unităţile de învăţământ şi instituţiile importante din oraş vor avea condiţiile necesare desfăşurării unei bune activităţi pe perioada sistării furnizării apei potabile.

„Am solicitat în cadrul unei întâlniri cu directorii unităţilor de învăţământ din municipiul Bacău să ni se comunice orice problemă sau cerinţă, astfel încât activitatea să nu fie perturbată. Deja toate solicitările venite până acum au fost îndeplinite. Primăria municipiului Bacău, prin structurile subordonate, va asigura, acolo unde este cazul, alimentarea cu apă menajeră şi apă potabilă. (...) În calitate de părinte şi de edil, nu susţin întreruperea cursurilor sau desfăşurarea online pentru ziua de vineri, 6 mai", a precizat Lucian-Daniel Stanciu Viziteu.

Prefectul de Bacău spune însă că operaţionalizarea rezervei de apă trebuia realizată în urmă cu trei luni de zile.

„Azi, 6 mai 2022, se împlinesc fix 3 luni de când Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fixat, prin Hotarârea nr. 13, termen de 3 zile pentru operaţionalizarea rezervei de apă a municipiului Bacău. S-au scurs de atunci 3 luni, nu 3 zile, iar la rezervă astăzi se pune în scenă pe strada Brânduşei, cu un oraş întreg spectator fără apă, piesa 'Ultima cuplare'. Reamintesc că, potrivit Ordinului de începere a lucrărilor dat în iunie 2019, rezerva trebuia finalizată într-un an, nu în 3 ani câţi au trecut de la emiterea ordinului. Colac peste pupăză, deşi neterminată şi nerecepţionată, lucrarea e integral plătită! Prietenii ştiu de ce", a mai spus Lucian-Gabriel Bogdănel.

În aceste zile, municipiul Bacău găzduieşte şi Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar la Colegiul „N.V. Karpen".

Municipiul Bacău s-a confruntat cu nenumărate sistări ale furnizării apei potabile din cauza avariilor apărute la aducţiunea de la Valea Uzului.

Între timp a fost realizată o rezervă de apă a oraşului, dar pentru operaţionalizarea acesteia şi interconectarea la sistem a fost oprită furnizarea apei potabile de joi seara până sâmbătă dimineaţă.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: