fbpx
 
Le Parisien Le Parisien

Doi polițiști au fost împușcați de bărbatul pe care l-au arestat, într-o secție din Paris


Doi poliţişti au fost grav răniţi de gloanţe, joi seară, într-o secţie de poliţie din sudul Parisului, de un bărbat care a sustras arma unui agent, după ce fusese arestat pentru agresarea unei femei cu un cutter, notează AFP.

Evenimentele au avut loc cu puţin timp înainte de ora 22.30 (20.30 GMT) în interiorul secţiei de poliţie, potrivit unei surse apropiate cazului care a precizat că unul dintre cei doi poliţişti este foarte grav rănit. Ceea ce a confirmat ulterior procuratura din Paris, solicitată de AFP.
Şeful poliţiei din Paris, Laurent Nunez, s-a deplasat la faţa locului în jurul orei 00.00 (22.00 GMT).
El a explicat presei că atacatorul fusese arestat în jurul orei 22.00 (20.00 GMT) într-un imobil dintr-un cartier în sudul Parisului pentru „atac foarte violent asupra unei femei" cu un cutter.
„Poliţiştii au intervenit şi l-au adus aici (la secţie) şi în momentul preluării sale a furat arma" unui agent şi a rănit „grav" doi poliţişti.
Aceştia din urmă au fost transportaţi imediat la spital, la fel ca şi atacatorul, care a fost şi el "grav" rănit de un foc în legitimă apărare, a detaliat Nunez.
Parchetul din Paris a explicat AFP că au fost deschise trei anchete: pentru „tentativă de omor a femeii", pentru "tentativă de omor a unor persoane care deţin autoritate publică", precum şi o a treia, încredinţată "poliţiei poliţiei" pentru "violenţă intenţionată cu arme de către o persoană care deţine autoritate publică".
Acest ultim tip de anchetă se efectuează întotdeauna atunci când un poliţist face uz de arma sa.
Procuratura a adăugat că individul în cauză, „rănit în piept, a fost dus la spital", fără ca prognosticul său vital să fie angajat.
Focurile de armă în interiorul unei secţii de poliţie sunt extrem de rare în Franţa, mai scrie AFP.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31