fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Sistemul centralizat de termoficare din Iași, printre cele mai performante din țară. Investiții de 11 milioane făcute de Veolia

Sistemul centralizat de termoficare din Iași, printre cele mai performante din țară. Investiții de 11 milioane făcute de Veolia


Pe lângă obişnuitele lucrări anuale de reparaţii, revizii şi mentenanţă, în cursul anului 2016 au fost făcute investiţii din fonduri proprii în valoare de 11 milioane de lei, în condiţiile în care Veolia are obligaţia contractuală de a investi în sistemul centralizat de termoficare suma de 10,3 milioane lei în perioada 2016-2018. Astfel, Veolia va investi într-un singur an suma pe care s-a obligat să o investească în trei ani.

 

În afară de lucrările realizate în oraş, pe reţelele de termoficare, au avut loc acţiuni de amploare la cele două centrale de producţie, CET Holboca şi CET Tudor.

 

Principalele investiţii de la CET Holboca au fost reparaţia capitală a cazanului K2 pe cărbune, inclusiv prin montarea de suflători de funingine noi, şi modernizarea turbinei TA1.

 

Lucrările la turbina TA1 sunt în valoare de 1,45 milioane de lei şi au ca obiectiv modernizarea sistemului de reglaj în conformitate cu cerinţele actuale din Sistemul Energetic Naţional (SEN) şi din Uniunea Europeană, putând furniza servicii de echilibrare ca grup energetic de reglaj al SEN atunci când acest lucru este necesar – de exemplu, în perioadele din an cu consum ridicat de electricitate, sau atunci când energia hidro nu este suficientă din cauza secetei, sau atunci când echipamentele solare şi eoliene nu mai pot furniza cantităţile obişnuite.

 

Modernizarea constă în înlocuirea actualului sistem de reglaj mecano-hidraulic cu un sistem nou de reglaj electro-hidraulic digital. În paralel, se vor revizui toate echipamentele de comandă ale turbinei. Până în prezent, s-au demontat componentele sistemului de reglaj, care sunt deja în drum spre uzina furnizorului nostru din oraşul croat Karlovac.

 

De asemenea, s-au executat lucrări pe parte de combustibil la benzile transportoare de cărbune (vulcanizare covoare), la maşinile combinate (reabilitare mecanisme antrenare roată cu cupe), la morile cu bile (înlocuire cabluri tracţiune şi alte elemente de uzură), dar şi la sistemele de presiune ale ambelor cazane K1 şi K2 (reparaţii armături, vane eşapare, inele etanşare; înlocuire ansamblu ax-rotor şi ansamblu lagăre-rulmenţi).


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top