fbpx
 
Haraga, EXIT spectaculos: 800.000 de euro pe vila din Bucium

Haraga, EXIT spectaculos: 800.000 de euro pe vila din Bucium


Imobilul a devenit celebru când a luat foc și s-a descoperit că fusese închiriat pentru video-chat. În 2006, Haraga cerea 1,6 milioane de euro pe aceeași clădire. Între timp, prețurile au revenit cu picioarele pe pâmânt. Fostul pesedist și peremist s-a retras complet din afaceri, mâncând o pâine albă la pensie.

 

Hotelul Diplomat, situat în șoseaua Bucium, ce a aparținut omului de afaceri Ioan Haraga, a fost vândut cu suma de 800.000 de euro. Cumpărătorul este un fost asociat al lui Haraga, Sergiu Drăguț. Acesta a precizat că va menține obiectul de activitate, cel de cazare hotelieră. „Într-adevăr, a avut loc această tranzacție. Păstrăm profilul. În ceea ce privește cealaltă proprietate, Belvedere, nu am cumpărat-o, ci am închiriat-o. Nu pot să vă dau relații despre domnul Haraga. Dumnealui este plecat”, a spus Drăguț.


Clădirea Belvedere din Aleea Tudor Neculai se află în proprietatea soției lui Ioan Haraga. Vila de pe Bucium nu este considerată cea mai aspectuoasă construcție de pe dealul Buciumului. Are însă 1.700 mp, iar terenul este de 2.100 mp. Vila are 27 de camere, o sală de conferințe și e prevăzută cu lift.

 

Firma a fost deschisă de Haraga

Clădirea în care funcționează Hotel Diplomat a fost construită de Haraga și trecută pe societatea Diplomat House SRL. În 2014, pe 29 octombrie, în firmă apare ca asociat Marie-Jeanne Cornelia Stoian. La o zi distanță, Ioan Haraga se retrage din firmă. După aproape jumătate de an, în martie 2015, alături de Stoian apare ca asociat Sergiu Drăguț, ca după patru zile să ajungă unic acționar. Conform datelor financiare de anul trecut, Diplomat House, sub conducerea lui Drăguț, a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 1,5 milioane lei, un profit de 52.000 lei, cu un număr de 12 angajați.

 

Hotel Diplomat are un nou proprietar, mai tânăr și mai potent financiar

 

A intrat și în afaceri de curățătorie

Drăguț a reușit să-și extindă afacerile și în alte domenii de activitate. Astfel,  în august 2016 a intrat cu cinci părți sociale în firma Antagos SRL, administrată de Vasile Ovidiu Ambroș. Societatea are ca obiect de activitate spălarea și curățarea articolelor textile și a produselor din blană. Afacerea merge destul de bine dacă luăm în calcul faptul că, anul trecut, societatea a avut o cifră de afaceri de 1,2 milioane lei și un profit de 723.000 lei. Drăguț nu a vrut să ofer detalii despre noua mutare.

 

Afacerile lui Ambroș

Intersant este personajul Vasile Ovidiu Ambroș. Acesta a avut mai multe relații de afacere cu profesorul Daniel Condurache, cel care a coordonat revista Opinia Studențească. La un moment, cei doi au fost asociați în societate Antagos SRL. Mai mult, Condurache a transmis în urmă cu câțiva ani, tot lui Ambroș, mai multe părți sociale din firma ce administra tipografia Print Multicolor, înființată la începutul anului 1990.
Presa locală a arătat că firma Antagos SRL a primit o serie de contracte de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” chiar în perioada când Condurache ocupa funcția de prorector al Universității. Acesta s-a scuzat, explicând că nu figura în firmă în momentul în care s-a semnat contractul.

 

Fostul chelner Ioan Haraga a fost printre primii îmbogățiți din Iași, după Revoluție

 

Cine este Ioan Haraga

Controversat și pitoresc în același timp, Ioan Haraga și-a început cariera ca simplu chelner. După Revoluție a început afacerile cu alimentația publică și a intrat în politică. În 2000 a fost ales consilier local pe lista PSD. Ulterior, a fost, timp de un mandat, director la Protecția Consumatorului.
În 2006, vila lui Haraga din Bucium a fost în centrul unui scandal, pentru că acolo își desfășura activitatea o firmă de video-chat. Fostul pesedist era la acea dată șeful filialei Iași a PRM, iar Vadim Tudor, auzind povestea cu video-chat-ul, l-a destituit din funcție.
În vila lui Haraga, afacerea cu fetițe dezbrăcate a ieșit la iveală în urma unui incediu din mansarda vilei, descoperindu-se atunci și o rețetă de evaziune fiscală. Supărat de acest scandal, Ioan Haraga a scos vila la vânzare cu 1,6 milioane de euro, dar prețul a fost considerat exagerat.
Ulterior, și-a transformat vila în hotel, iar acum a vândut-o la jumătate din cât cerea în 2006.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: