fbpx
 
„Nichita 2”: Toderașcu-Lux Taxi și-a spionat iubita

„Nichita 2”: Toderașcu-Lux Taxi și-a spionat iubita


Un caz care seamănă izbitor cu cel al fostului primar al Iaşului va ajunge la intanţă pe 23 ianuarie. Patronul Lux Taxi şi-a spionat fosta iubită pentru a afla dacă îi este infidelă. Cătălin Marius Toderaşcu a instalat pe un telefon pe care i l-a dat tinerei un soft de interceptare ilegală a convorbirilor, exact la fel cum a procedat Gheorghe Nichita cu Adina Samson. Preţul geloziei l-a costat pe Toderaşcu un dosar penal. Omul de afaceri şi-a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor şi a fost de acord să primească opt luni de închisoare cu amânarea pedepsei.

 

Bănuiala că iubita îi este infidelă l-ar fi determinat în 2011 pe Marius Cătălin Toderaşcu, patronul firmei de taximetrie Lux Taxi, să-i asculte convorbirile.

 

Verificare înainte de căsătorie

Aceasta este varianta pe care omul de afaceri ieşean a susţinut-o în faţa procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Piteşti, cu care, în decembrie anul trecut, a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei. „În toamna anului 2011, întrucât intenţionam să mă căsătoresc cu Ţ.A. am vrut să-i verific fidelitatea acesteia, având bănuiala că mă înşală. Am aflat că există programe informatice care dacă sunt instalate într-un telefon mobil, transmit catre un post telefonic prestabilit conţinutul convorbirilor telefonice prin intermediul telefonului în care este instalat programul informatic”, a declarat Cătălin Marius Toderaşcu în faţa anchetatorilor, în decembrie 2016.

 

Revenit la sentimente mai bune, Toderaşcu s-a căsătorit ulterior cu vedeta TV Carmen Sandu, devenind apoi cumătru cu actualul primar Mihai Chirica

 

500-600 de euro pentru programul informatic

Omul de afaceri le-a spus procurorilor că ar fi luat legătura cu o persoană din Bucureşti care vindea astfel de programe informatice. EM-am înţeles cu vânzătorul să îi trimit prin curierat un telefon mobil marca Nokia şi suma de bani reprezentând contravolarea programului informatic (500-600 de euro). După ce acesta a instalat soft-ul programului informatic mi-a restituit telefonul mobil prin curier”, a mai precizat patronul firmei de taximetrie.

Telefonul i l-ar fi făcut apoi cadou fostei iubite, căreia i-ar fi ascultat convorbirile timp de o lună. „Am lăsat telefonul mobil în casă, unde a fost văzut de către Ţ.A., care m-a întrebat daca i-l fac cadou, eu răspunzându-i că intenţionam să îl dau angajaţilor societăţii pe care o administram, însă dacă vrea poate să îl ia. Am ascultat convorbilirile purtate aproximativ o lună, timp în care am constatat că nu îmi este fidelă şi i-am spus acesteia că i-am interceptat convorbirile telefonice”, şi-a încheiat Cătălin Toderaşcu declaraţia.

 

8 luni de închisoare cu amânarea pedepsei

Potrivit acordului de recunoaştere a vinovăţiei, programul informatic a fost cumpărat de omul de afaceri ieşean de la Flavius Răzvan Dumitru şi ar fi fost folosit pentru a intercepta convorbirile şi comunicările telefonice efectuate efectuate de Ţ.A, „programul informatic fiind configurat pentru a transmite datele informatice interceptate către aparatul telefonic în care a fost introdusă cartela SIM cu nr. de apel utilizată de inculpat”.

Omul de afaceri ieşean a recunoscut acuzaţia de interceptare ilegală a unei transmisiuni de date informatice şi a acceptat să primească opt luni de închisoare cu amânarea pedepsei. Acordul de recunoaştere a vinovăţiei semnat de Toderaşcu cu procurorii va fi dezbătut de magistraţii Tribunalului Iaşi pe 23 ianuarie.

„Nu am nimic de comentat pe baza acestui subiect. Vă mulţumesc pentru înţelegere”, a declarat Toderaşcu. „Nu comentăm în niciun fel acest caz”, a spus scurt şi avocatul lui Toderaşcu, Bogdan Gust. Fosta iubită a patronului Lux Taxi nu a putut fi contactată.  

 

Toderaşcu şi actuala soţie la un an după incidentul cu iubita spionată

 

Ingineri-spioni

Tânărul de la care omul de afaceri a cumpărat softul de interceptare ilegală a convorbirilor ar fi fost unul din liderii unei grupări destructurate, în 2013, de procurorii DIICOT Piteşti. Membrii reţelei, ai cărei lideri ar fi fost absolvenţi de Politehnică, ar fi folosit şi vândut produse de spionaj printre care şi cărţi de joc cu microcipuri, dispozitive de bruiere a comunicaţiilor sau cu microfon pentru interceptări ambientale. În urmă cu aproape trei ani anchetatorii de la Crimă Organizată au făcut nouă percheziţii domiciliare în acest caz: cinci în Bucureşti, câte una în Ploieşti şi Iaşi şi două în Brăila.

Flavius Răzvan Dumitru (28 de ani) a încheiat şi el cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei, în august 2015, acesta fiind avizat de instanţă două luni mai târziu. Tânărul a fost condamnat la de doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30